glasul-hd.ro Web analytics

AdministrațieUltima oră

Încă o amânare pentru închiderea autostrăzii: 8 octombrie

Autorităţile şi comstructorul lotului 4 din autostrada Lugoj - Deva se joacă cu nervii şoferilor dând vina pe o neînţelegere

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat astăzi că autostrada nu se mai închide la Simeria luna aceasta, ci abia pe 8 octombrie. Vestea vine după ce măsura închiderii a fost anunţată de două ori, în ultimele trei săptămâni, dar neaplicată.

După ce, pe 20 august, prin intermediul Primăriei Deva, asocierea Tehnostrade – Spedition UMB anunţa că autostrada Deva – Orăştie se va închide pe 3 septembrie, la Simeria, şi după ce, săptămâna trecută, CNAIR anunţa că închiderea va avea loc pe 10 septembrie, ieri, tot CNAIR a revenit cu un anunţ prin care suntem înştiinţaţi că s-a ajuns la concluzia că închiderea ar fi fost inutilă în septembrie şi că măsura va fi aplicată începând cu 8 octombrie.

Un comunicat neaşteptat

„Având în vedere faptul că nu au fost finalizate toate procedurile necesare realizării racordului între Șoimuș și Simeria și pentru a nu ține închis inutil un sector de autostradă, conducerea CNAIR a convenit cu Antreprenorul ca instituirea măsurii de închidere efectivă a circulației să  fie luată în momentul în care vor începe lucrările de realizare a conexiunii între sectorul de autostradă Deva – Orăștie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuție).

În urma discuțiilor dintre cele două părți, constructorul a confirmat că poate desfășura sub trafic anumite lucrări premergătoare și că nu este necesar să se închidă circulația prematur, deși exista o aprobare în acest sens cu data de 10.09.2018. Având în vedere situația,  s-a luat decizia ca măsura închiderii efective a circulației să fie amânată până pe data de 8 octombrie, moment în care vor începe lucrările propriuzise pentru racordarea celor două sectoare de drum.

Antreprenorul a dat asigurari că va lua toate măsurile pentru a eficientiza intetventța necesară realizării racordului și estimează că va finaliza lucrările în data de 15 noiembrie 2018.

Reamintim că circulația rutieră va fi închisă pe o lungime de aproximativ 13 kilometri pe tronsonul cuprins între nodul rutier Șoimuș și nodul rutier Simeria, traficul urmând să se desfășoare deviat pe DN 7, pe segmentul Simeria-Deva”, a anunţat ieri CNAIR.

Un dialog care ar fi trebuit să aibă loc în august

„Dacă tot nu era absolut necesară închiderea, atunci de ce s-a mai anunţat (şi nu o dată, ci de două ori)?” această întrebare am adresat-o CNAIR. Purtătorul de cuvânt al Companiei, Alin Şerbănescu explică „mersul” evenimentelor: „Anunţul din august, cu închiderea pe 3 septembrie, nu a fost făcut de CNAIR (ci de Primăria Deva – n.red.). Data de 3 septembrie era cea dorită de antreprenor. Apoi Poliţia a spus «Nu pe 3 septembrie pentru că mai e nevoie de ea, încă e trafic intens acolo». Constructorul a primit aprobare pentru închidere începând cu 10 septembrie de la Poliţie. Apoi noi, mergând pe procedură, am anunţat închiderea, e adevărat. După aceea au venit colegii noştrii din Companie şi l-au întrebat pe antreprenor «Când, mai exact, ajungeţi efectiv cu lucrările de conectare a lotului 4 cu autostrada aflată sub trafic?». Antreprenorul a spus că pe 8 octombrie. «Ş-atunci de ce s-o ţinem închisă până pe 8 octombrie?», am întrebat noi. Din discuţiile cu antreprenorul s-a constatat, pe de o parte, că lucrările de semnalizare se pot face  sub trafic şi, pe de altă parte, că se se poate merge cu şantierul mai departe spre zona de conexiune între cele două tronsoane de autostradă, iar A1 să fie închisă la Simeria abia în momentul în care se încep efectiv lucrările de conectare a celor două loturi, cel aflat sub trafic cu cel aflat încă în construcţie. Interesul nostru este să nu ţinem închisă o porţiune de autostradă dacă nu este cu adevărat nevoie de o asemenea măsură”.

Tags