glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

82 de percheziții la funcționari publici și persoane fizice. Hunedoreni implicați în dosarul „Șpagă pentru permis”

Percheziții, ieri, dimineață, la mai mulți hunedoreni implicați în dosarul „Șpagă pentru permis”, din județul Mureș. Aceștia sunt suspectați că au dat mită pentru a promova proba practică în vederea obținerii permisului de conducere. În total, în toată țară, ofițerii Direcției Generale Anticorupție au efectuat peste 80 de descinderi.

Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție au efectuat, miercuri,  82  de percheziții. A fost vizată o instituție publică, sediile unor firme, precum și domiciliile unor persoane fizice din județele Mureş, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Bihor, Satu Mare. Perchezițiile au avut loc într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni de corupție și evaziune fiscală în legătură cu obținerea permisului de conducere. Conform DGA, în acest dosar sunt implicați funcționari publici și alte persoane fără calitate specială. Dosarul face referire la promovarea probei practice de obţinere a permisului de conducere. În județul Hunedoara, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție au efectuat trei percheziții, ceea ce înseamnă, potrivit surselor noastre, că cel puțin un funcționar public din județ este implicat în acest caz. Contactat, ieri, de „Glasul Hunedoarei”, comisarul-șef Sebastian Martin, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Hunedoara a declarat că niciunul dintre angajații din subordinea sa nu este implicat în acest dosar.

Cercetările au scos la iveală alte infracțiuni

Pe parcursul anchetei, oamenii legii au scos la iveală și alte afaceri „necurate” ale unuia dintre cei implicați în dosar. „Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că, unul dintre funcționarii publici este implicat în operaţiunile unor societăți comerciale de pe raza judeţului Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceștia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, informează DGA.

La activitățile de ieri au participat ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. din cadrul Serviciilor Județene Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare. Perchezițiile au beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, iar suportul tehnic a fost asigurat de polițiști din cadrul I.G.P.R. – D.O.S..

Dosarul este instrumentat de Serviciul Județean Anticorupție Mureș. La acțiunile de luni au fost alături polițiști din Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.