glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

1 Decembrie cu parade şi artificii, la Deva şi Hunedoara

Ziua Naţională a României va fi marcată la Deva cu o serie de evenimente culturale şi artistice. Luni, la ora 11.00, vor debuta manifestările oficiale dedicate împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. În deschidere va fi intonat Imnul Naţional, urmat de oficierea serviciului religios şi rostirea alocuţiunilor.

La ora 12.00, începe parada militară, care se va desfăşura pe bulevardul 1 Decembrie 1918.
La ora 14.00, se deschide oficial ediţia a treia a Târgului de Crăciun, găzduit în Piaţa Unirii. La 18.30 urmează retragerea cu torţe a forţelor participante la defilarea din cursul zilei, urmată de aprinderea festivă a luminilor din Bradul de Crăciun începând cu ora 18:45. De la ora 19, în Piaţa Unirii, Nicolae Furdui – Iancu va susţine un concert extraordinar, iar seara se va încheia cu un foc de artificii.
Focuri de artificii vor fi şi la Hunedoara, luni seara, însă, până la acel moment, Primăria le-a pregătit localnicilor un program care începe la ora 11.00 cu o depunere de coroane de flori în Parcul Libertăţii (din Centrul Vechi) şi continuă, de la ora 16.00, la Casa de Cultură din oraş cu prezentarea onorului militar dat oficialităţilor prezente, apoi cu o paradă militară pe bulevardul Corvin şi bulevardul Dacia până în zona Union. În dreptul giratoriului din faţa hotelului Rusca se va prezenta un nou onor militar, de data aceasta dat de Garda Ansamblului Arhitectural „Hotel Medieval” din Alba Iulia.
După paradă va fi deschis oficial „Orăşelul lui Moş Crăciun”, amenajat în zona stadionului, unde va avea loc şi un spectacol muzical.

Premianţii fără premii

Sâmbătă, 29 noiembrie, 2014, începând cu ora 16 la Teatrul de Artă din Deva, va avea loc  Gala Anuală a „Premianţilor fără premii”. „A trecut ceva timp de când nu ne-am mai auzi şi întâlnit pentru a ne manifesta public mulţumirea noastră faţă de cei care ne dau motive să ne mândrim. Am parcurs un an de zile, timp în care, aproape săptămânal, am adus împreună în faţă oameni frumoşi pentru a-i prezenta lumii. Am arătat tuturor că românii sunt şi buni, şi frumoşi, şi harnici, dar mai ales am arătat că ştim să ne preţuim unii pe alţii.
Campania pe care o ducem împreună înainte reprezintă o lucrare comună, o împreună zidire – cum spuneau Sfinţii Părinţi, încercăm să redescoperim spaţiul public şi ca liant, care ne adună în jurul valorilor noastre.
Nu a fost greu deloc, a fost mai uşor faţă de cum ne-am imaginat, şi asta pentru că proiectul campaniei a propus un mod firesc de viaţă, care a fost imediat susţinut în mod firesc de oameni la fel de fireşti în atitudine şi mentalitate. (…) Sâmbătă, 29 noiembrie, 2014, ora 16, va avea loc, la Teatrul de Artă din Deva, Gala laureaţilor acestei campanii, un eveniment care se doreşte cu ştaif, dar nescorţos, care să marcheze bucuria reîntâlnirii prietenilor valorilor româneşti. Intrarea este liberă, din păcate spaţiul este limitat. E aceea am decis ca, prin eforturi conjugate cu partenerii acestei campanii, să transmitem în direct evenimentul pe internet. Acesta poate fi urmărit la linkul  http://aproapebine.ro/”, se arată în comunicatul grupului de iniţiativă care susţine demersul numit „Premianţii fără premii”.

Revista „Mioriţa” – 20 de ani de existenţă

Tot pe 28 noiembrie, de la ora 10,  Teatru de Artă din Deva găzduieşte simpozionul ştiinţific „Mioriţa, Repere etnofolclorice de cultură tradiţională în satul contemporan”. Festivitatea de deschidere  va avea loc de la ora 17, în care devenii vor putea admira un vernisaj de fotografie etnografică, „Oameni şi datini”, expoziţie şi demonstraţie de artă populară şi de un spectacol folcloric al Școlii Populare de Artă Deva.

Film

Iubitorii de filme sunt invitaţi weekendul acesta la filmul de animaţie „Stă să plouă cu chiftele”, ce va rula între 28 noiembrie şi 4 decembrie la Cinema „Patria”.

Restricţii de circulaţie în Deva de 1 Decembrie :

În data de 30 noiembrie 2014 se închide parcarea publică (AJOFM) de la intersecţia cu bd. Iuliu Maniu, până la finalizarea evenimentului.
Între orele 07.00 – 11.00, se restricţionează circulaţia pe str. Libertăţii pe sensul de mers între intersecţia Mihai Eminescu cu Bd. 1 Decembrie 1918, şi pe Bd. Iuliu Maniu pe sensul de mers dinspre sens giratoriu Poşta Veche până la intersecţia cu str. Andrei Şaguna.
Între orele 11.00 – 14.00, se închide traficul rutier pe Bd. Iuliu Maniu pe sectorul cuprins între intersecţia cu str. Andrei Şaguna – sensul giratoriu Poşta Veche – str. Libertăţii – intersecţia cu str. Mihai Eminescu.
Între orele 11.00 – 14.00, se blochează traficul rutier în Piaţa Victoriei pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Mihai Eminescu – sens giratoriu Piaţa Victoriei – Bd. 22 Decembrie până la intersecţia cu str. Mareşal Averescu.
Între orele 18.00 – 19.00, se blochează traficul rutier pe str. Piaţa Victoriei pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Mihai Eminescu – sens giratoriu Piaţa Victoriei – Bd. 22 Decembrie intersecţie cu str. Mareşal Averescu, şi bd. Iuliu Maniu pe sectorul cuprins între intersecţia cu str. Andrei Şaguna – sens giratoriu Poşta Veche – str. Libertăţii intersecţie cu str. Mihai Eminescu.   

Back to top button