glasul-hd.ro Web analytics

Politică

PSRO + ALDE = LOVE. Consilierii locali la Deva ai partidului lui Geoană și-au dat mâna cu cei ai partidului lui Tăriceanu

Răzvan Mareș și Mircea Moloț au bătut palma pentru o colaborare la nivelul Consiliului Local Deva, dar se prefigurează și o trecere în bloc a aleșilor PSRO spre partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, în momentul în care formațiunea politică creată de Mircea Geoană se va dizolva. În acest sens, la sfârșitul lunii februarie va avea loc primul termen de judecată.

Primul care a făcut declarații în acest sens a fost Răzvan Mareș, în cadrul unei conferințe de presă. „Am stabilit tot grupul să formăm o majoritate cu ALDE în folosul devenilor. Sunt proiecte pe care noi le avem, iar cinci persoane nu puteam să convocăm ședințe. Aveam nevoie de șapte persoane pentru a convoca aceste ședințe, pentru a face proiecte și pentru a le semna și asuma pentru Deva. Începând de astăzi, vom funcționa în cadrul CL Deva ca un grup compact PSRO-ALDE. Vă pot anunța că astăzi (n.r. ieri) vom avea prima ședință de lucru, la sediul ALDE, în care vom discuta proiectele de hotărâri de mâine și vom merge <in corpore> cu votul spre aceste hotărâri”, a declarat Mareș. Acesta a spus că așteaptă sentința definitivă de dizolvare a PSRO, pentru a vedea dacă se alătură unui alt grup din CL Deva. Dacă ar trece acum la un alt partid, consilierii PSRO și-ar pierde mandatele. „Nu știu când va formula instanța o decizie definitivă și irevocabilă, în așa fel încât noi să rămânem independenți și să ne alăturăm unui grup în care să putem crea împreună. Până atunci vom merge într-o majoritate, în așa fel încât să deblocăm această situație din primărie”, mai spune Mareș.

„Logodnă” între partide

Președintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, a confirmat joi, în cadrul unei conferințe de presă, colaborarea dintre consilierii locali ai ALDE și PSRO. „Începând de astăzi, ALDE cu PSRO va avea o colaborare în CL, și vom încerca și în celelalte organizații unde avem și noi, și ei consilieri, să avem același lucru. Colaborarea noastră vrem să fie în folosul devenilor și sper din tot sufletul ca activitatea din primărie și din CL să fie doar în folosul cetățeanului, fără scandaluri și fără ironii la adresa unuia sau altuia din Aparat. (…) În varianta în care PSRO se va dizolva, luăm în calcul ca și consilierii de la PSRO să treacă la formațiunea noastră. Până atunci îl sprijinim și pe domnul Mareș pe postul de viceprimar, cum o să sprijinim toate proiectele inițiate de domnul primar Oancea, care considerăm că sunt în folosul nostru, al tuturor. E o logodnă astăzi. Noi ne-am dori ca toți consilierii PSRO, care la momentul dizolvării rămân independeți, să adere la formațiunea noastră”, a spus Mircea Moloț.