glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Pensionară vigilentă. O femeie de 76 de ani a dejucat planurile escrocilor. Metoda „accidentul”, mai puține roade

Gestul unei pensionare, din municipiul Hunedoara, de a nu da curs telefoanelor primite de la escroci, poate fi un exemplu de urmat de toți hunedorenii. Femeia a fost sunată de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocat, spunându-i că fiica sa a avut un accident, rănind doi oameni, și are nevoie urgentă de 2.000 de euro. Primul lucru pe care l-a făcut pensionara a fost să sune la poliție.

76 de ani are pensionara vigilentă. Femeia nu a crezut nimic din ceea ce i-a transmis bărbatul de la celălalt capăt al firului. „Nefiind de acord cu cele solicitate, hunedoreanca i-a spus apelantului că va telefona la poliție pentru a verifica dacă fiica sa a fost implicată în vreun accident rutier, moment în care convorbirea telefonică s-a întrerupt. Ulterior, femeia şi-a contactat telefonic fiica, în urma discuţiei cu aceasta stabilind că cele relatate de apelant nu erau adevărate, motiv pentru care a sesizat Poliţia. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării prezumtivului autor al faptei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Așa trebuie procedat!

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Oamenii legii susțin că, în cazul prezentat mai sus, hunedoreanca a acționat exemplar. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo, pentru confirmare. În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

Pentru a împiedica „documentarea” infractorilor cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă,  aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.

Back to top button