glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Mircea Moloț: „Sunt mari semne de întrebare, din ce în ce mai numeroase, cu privire la statul de drept”

Președintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloț, atrage atenția că partidul din care face parte va continua lupta împotriva abuzurilor justiției și pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești. Într-un comunicat de presă, acesta vorbește despre abuzurile și excesele de putere, despre care susține că au avut loc în ultima vreme.

Potrivit acestuia, în actuala sesiune parlamentară, ALDE a convenit să definitiveze proiectele de lege privind funcţionarea comisiilor parlamentare de anchetă şi legea privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale Unice de Interceptări. „Este vorba, în fapt, de două proiecte care, alături de legile justiției, vin să contribuie la o normalizare a modului de funcționare a instituțiilor statului. Nu putem trece cu vederea faptul că majoritatea românilor văd cu îngrijorare că România a cunoscut un regres uriaș în ceea ce privește respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, inclusiv față de primii ani de după 1990, când o serie de instituții de forță nu se reformaseră încă. Pe zi ce trece, vedem din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle imens care ne oferă o imagine îngrijorătoare a României de astăzi: un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei. În consecință, sunt mari semne de întrebare, din ce în ce mai numeroase, cu privire la statul de drept în România”, susține președintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloț.

Statul paralel există?

Mircea Moloț susține că statul paralel există și explică și pe ce se bazează atunci când spune acest lucru. „Pe faptul că principiile care stau la baza unui stat de drept sunt sub asediul unor oameni corupți de putere care vor să aibă controlul total al butoanelor, care nu mai au respect față de instituțiile statului și democrație. Sunt certitudini și semne de întrebare legate de încercarea de influențare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2009, atunci când șefi ai instituțiilor de forță stăteau la masă cu oameni politici, sau de abuzuri ale statului paralel împotriva oamenilor politici, în încercarea de a influența momente electorale cheie. Un astfel de moment a fost în 2014, atunci când a existat un mandat de supraveghere pe numele mai multor politicieni, printre care și președintele ALDE. Fără a mai intra în detaliile numeroase ale acestor abuzuri, ALDE transmite cetățenilor că avem convingerea că adevărul nu poate fi negat la nesfârșit. Sperăm ca prin denunțarea acestor fapte să ducem la demascarea manipulării la care sunt supuși cei care aparțin unei minorități și care aleg să iasă în stradă pentru a proteja, fără voie, sistemul paralel”, mai spune acesta.

One Comment

  1. Toate sondajele de opinie arata fara nicio exceptie ca increderea romanilor este incomparabil mai mare in DNA decat in politicieni. Oare de ce?