glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Generalul de brigadă Viorel Sălan, în lacrimi. Colonelul Robert-Iulian Vîță a preluat steagul de luptă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara

Momente emoționante, astăzi, la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara. Generalul de brigadă Viorel Sălan a părăsit conducerea instituției, după 22 de ani. Cu ochii în lacrimi, el și-a luat la revedere de la colegi și a predat steagul de luptă al unității. Generalul Viorel Sălan a fost promovat în funcția de adjunct al șefului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Mă aflu într-un moment greu al vieții și carierei profesionale, cu puternice trăiri emoționale. Am fost numit comandant al acestei unității, când aveam gradul de căpitan, în urmă cu 22 de ani, de ctitorul Jandarmeriei moderne, generalul de brigadă Ion Bunoaică. A fost o perioadă grea, cu multe sacrificii și împliniri, în care viața personală s-a îmbunat cu cea profesională. În tot ce am făcut, am avut alături familia și colegii, fără de care nu puteam reuși (n.r. îi tremură vocea). Un moment de referință în cariera mea a fost anul 1997, când am primit drapelul de luptă al unității. Primul drapel de luptă care mi-a fost alături și pe care l-am păstrat cu sfințenie. Astăzi, predau drapelul de luptă noului comandant, căruia îi solicit să îl păstreze cu aceeași sfințenie, ca simbol al onoarei și demnității tuturor ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor din această unitate. Deși despărțirea de colectivul unității este grea, mă încearcă și sentimentul de mulțumire. Las aici un colectiv bineconsolidat. O adevărată echipă formată din profesioniști, capabilă să depășească orice dificultăți”, a spus generalul de brigadă Viorel Sălan

Generalul de brigadă a avut câteva cuvinte și pentru colegii săi, care susține că deși va pleca la București, în conducerea Jandarmeriei Române, nu îi va uita niciodată, ci vor avea un loc aparte.

„În final, vreau să mă adresez dumneavostră, dragi colegi. Vreau să vă asigur de întreaga mea prețuire și de faptul că îmi veți rămâne în suflet. Deși, conform atribuțiilor profesionale, mă voi îngriji de întregul personal al Jandarmeriei Române, colectivul acestei unități va rămâne aparte, pentru modul profesionist în care muncește. Vă asigur că nu o să vă dezamăgesc și promit că o să mă întorc în locul în care îmi este cel mai drag, județul Hunedoara (n.r. plânge)”, le-a spus colegilor generalul de brigadă Viorel Sălan, fostul inspector șef al IJJ Hunedoara.

Predarea comenzii unității s-a realizat printr-un ceremonial în cadrul căruia Viorel Sălan a predat drapelul de luptă primit în 1997 noului inspector șef.

„În ianuarie 1991, am venit ca tânăr ofițer în această unitate, la acea vreme cu sediul în Orăștie. În cei peste 25 de ani pe care îi am, ca ofițer în Jandarmeria Română, 21 i-am lucrat în această unitate. Mulțumesc domnului general de brigadă Sălan, în numele tutror colegilor pentru activitatea deosebită pe care a avut-o de-a lungul unei vieți de om. Majoritatea celor din formație nu cunosc un alt comandant. Cred că numai eu. Suntem aceeași echipă, vom continua pentru a arăta că această instituție este în slujba cetățeanului, a comunități, printr-o strictă respectare a legii”, a declarat colonelul Robert-Iulian Vîță, noul inspector șef al IJJ Hunedoara.

Tags