glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Dispută aprigă în PNL Hunedoara. Consilierul local Robert Muzsic şi ex-consilierul Alexandru Mărginean sunt propuşi pentru excludere

Biroul Permanent al Organizaţiei Municipale Hunedoara a PNL a decis vineri seara să analizeze propunerile de excludere din partid făcute de preşedintele filialei, Petre Lucian Gherman, în ce-i priveşte pe Robert Muzsic, consilier local, şi Alexandru Mărginean, fost ales local.

Cei doi membri PNL declară că nu ştiu de ce conducerea organizaţiei locale doreşte să îi excludă din partid, mai ales că, spun ei, nu au încălcat cu nimic statutul formaţiunii partidului.

Nedumerire

„Vineri seara, în jurul orei 18.20, am fost sunat de domnul Gherman care mi-a comunicat că sunt propus pentru excludere din PNL şi m-a invitat la o nouă şedinţă a Biroului Permanent care va avea loc marţi seara. Eu sunt membru al Biroului, dar vineri am fost plecat la Bucureşti. O să vedem ce acuzaţii mi se aduc. Nu cred că am încălcat nicio prevedere a statutului. Eu cred că, până acum, am fost cel mai activ consilier local PNL, chiar am făcut opoziţie în Consiliul Local şi am participat la toate acţiunile de partid. Am încercat să ridic cât pot de mult PNL-ul pe plan local şi nu numai”, spune Robert Muzsic.

Alexandru Mărginean, fost consilier local în mandatul trecut (ales pe listele PP-DD, la fel ca și Muzsic) ar  urma să-i ia locul lui Robert Muzsic în CL Hunedoara, dacă acesta din urmă va fi exclus. Doar că şi Mărginean se află în aceeaşi postură: „Eu nu am fost sunat, ci am primit doar un SMS, să mă prezint marţi la şedinţa Biroului Permanent având în vedere că am fost propus pentru excludere. Nu îmi dau seama de ce. Cred că sunt doar o victimă colaterală în toată povestea asta, pentru că, probabil, nu se doreşte ca eu să ajung în Consiliul Local”.

Gherman: „Decizia se ia marţi”

Preşedintele organizaţiei PNL din municipiul Hunedoara, Petre Lucian Gherman, nu a dorit să expună clar motivele pentru care cei doi membri sunt propuşi pentru excludere: „Decizia se ia doar în şedinţa de marţi a Biroului Permanent, când vor fi ascultaţi şi cei doi colegi. E vorba despre încălcări frecvente ale statutului. În cazul domnului Mărginean, propunerea de excludere a fost făcută, în mare parte, din cauză că dumnealui nu a participat la activităţile din campania electorală. În cazul domnului Muzsic e vorba şi de activitatea sa politică, şi de activitatea din Consiliul Local şi de ieşirile sale în presă, mai multe, e un cumul de încălcări ale statutului (…) Dacă se va întâmpla (excluderea – n.red.) vă voi spune mai multe”.

Robert Muzsic şi Alexandru Mărginean au devenit consilieri locali ai Hunedoarei, în 2014, pe listele PP – DD. Cei doi s-au trezit, apoi, membri UNPR (după fuziunea celor două formaţiuni) şi au avut un conflict deschis cu liderul UNPR Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, care, la rându-i, a propus excluderea lor din partid, după ce votaseră pentru proiectul „pietonalei” iniţiat de Viorel Arion, primarul de la acea vreme.

În situaţia în care cei doi vor fi excluşi din PNL, locul rămas liber va fi ocupat de profesoara Maria Băloiu.