glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a avut ieri primul antrenament cu noul tehnician

Fotbaliştii de la CNS Cetate Deva s-au reunit ieri la stadion pentru prima şedinţă de pregătire a sezonului competiţional 2016 – 2017. A fost cu această ocazie şi o întrevedere a jucătorilor cu noua conducere, atât cea administrativă a clubului, cât şi cea tehnică a echipei.

Aşa cum anunţam în numărul de ieri din „Glasul Hunedoare”, pe banca tehnică a lui Cetate Deva a fost instalat ca principal Ciprian Pepenar, fost în ultimele două sezoane antrenor-jucător la Şoimul Băiţa. Această numire a fost însă doar primul pas dintr-un proiect pe termen lung întocmit de noua conducere a municipiului Deva, al cărui Consiliu local este principalul finanţator al echipei.

Buget de un milion de lei şi o nouă organigramă

Prezent la întâlnirea cu echipa şi cu presa, viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, a ţinut să sublinieze câteva lucruri şi să prezinte planurile în ceea ce priveşte viitorul echipei. „După cum vedeţi, continuăm să susţinem fotbalul la Deva, nici vorbă ca Primăria să îşi retragă sprijinul acordat echipei. Din contră, am propus în şedinţa de Consiliu local majorarea bugetului la zece miliarde de lei vechi (n. red. un milion de RON) şi avem în vedere completarea atât a staffului tehnic cât şi a lotului de jucători, pentru a întări echipa şi a putea lupta într-un final cu şanse reale de promovare. Noul antrenor al echipei este Ciprian Pepenar, care se va ocupa inclusiv de centrul de copii şi juniori al clubului, pentru că noi considerăm că este inadmisibil ca juniorii noştri de la Deva să plece să joace în altă parte. De partea administrativă se va ocupa Daniel Simina, iar în zilele următoare vom continua tratativele cu Cristian Bobar, fost director sportiv la Dinamo Bucureşti, ca să se alăture echipei noastre în conducerea clubului CNS Cetate. Am luat notă de cerinţele jucătorilor şi vom lua toate măsurile să îndeplinim partea care ne revine nouă; fotbaliştii vor fi cu banii la zi, au deja asigurată o masă caldă zilnic şi tot ceea ce ţine de refacerea de după antrenament. Vor mai veni jucători ca să întărim lotul, suntem deja în tratative cu câţiva fotbalişti care au evoluat în sezonul trecut în liga a doua şi vom mai aduce şi un preparator fizic. În zilele următoare vom stabili cu directorul de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva şi noua organigramă a clubului, care trebuie refăcută, iar în ceea ce priveşte bugetul vom avea în vedere şi eventualele cheltuieli suplimentare date de participarea în Cupa României, unde ne dorim un parcurs cât mai lung, cât şi de participarea în competiţiile de juniori republicani. Într-un cuvânt, ne dorim profesionism la club şi va fi profesionism, dar în condiţii de transparenţă, în deplină legalitate, pentru că este vorba de banul public şi trebuie să poată vedea toată lumea cum este acesta investit”, a spus Răzvan Mareş, viceprimarul Devei.

Nou început de drum pentru Ciprian Pepenar

La prima experienţă ca antrenor „full time”, fără să mai fie totodată şi jucător – şi-a agăţat ghetele în cui în vara aceasta şi a respins orice sugestie că ar mai intra pe teren pentru Cetate în sezonul care vine – Ciprian Pepenar are în faţă o misiune dificilă. La o nou promovată care a terminat campionatul pe locul 6 pretenţiile au crescut, mai ales că evoluţiile bune ale fotbaliştilor au trezit gustul performanţei, dacă au văzut că se poate.

Ieri, sub comanda lui Pepenar s-au reunit la primul antrenament al sezonului 19 fotbalişti. Din lotul care a încheiat sezonul trecut au părăsit echipa fundaşul Mintaş şi mijlocaşii Boldea şi Făgărăşanu, toţi trei transferaţi la colega de serie Performanţa Ighiu, echipă care deja s-a întărit mult încă din acest intersezon şi se anunţă drept marea pretendentă la promovarea în liga secundă din această serie.

„Le mulţumesc celor de aici de la Deva că au avut încredere în mine şi mi-au încredinţat echipa în acest proiect nou. Am venit aici pentru un proiect pe termen lung, nu cu un obiectiv pe termen scurt, cu gândul să facem împreună o treabă bună, cunosc majoritatea jucătorilor, aşa că nu am plonjat în necunoscut. La capitolul plecări sunt cele trei pe care le cunoaşteţi deja, Mintaş, Făgărăşanu şi Boldea la Ighiu. În ce priveşte venirile, cu siguranţă vom aduce fotbalişti, există înţelegeri aproape perfectate cu câţiva, însă ştiţi cum e, nu vă pot da nume până nu se perfectează transferul şi nu se semnează contractele, fiindcă în cazul acesta mai pot intra şi alţii pe fir. Începem pregătirea cu antrenamentele pentru reacomodarea fizică, săptămâna aceasta vom face câte unul pe zi. După data de 20 iulie ne gândim să facem un cantonament, chiar dacă va fi o problemă cu asta, pentru că sunt fotbalişti care au şi servicii şi le va fi mai dificil să se descurce în aceste condiţii. Marea majoritate a echipelor din liga a treia se confruntă însă cu aceleaşi probleme, e greu la acest nivel să ai la dispoziţie fotbalişti profesionişti sută la sută. Vor exista desigur şi partide amicale, în principiu sâmbăta, iar dacă vom avea un traseu mai lung în Cupa României vom avea meciuri şi miercurea, un plus pentru noi. Să vedem însă şi componenţa seriilor în Liga a treia, încă nu s-a stabilit nimic de către Federaţie pentru sezonul următor în acest eşalon”, a declarat Ciprian Pepenar la prima apariţie în calitate de antrenor principal la CNS Cetate Deva.

Tags