glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Ziua Recoltei, filme, mașini tunate, tango, teatru și spectacol folcloric în weekend

Sfârșitul de săptămână se anunță a fi extrem de bogat în evenimente cultural-artistice și de divertisment. Cinefilii pot viziona mai multe filme la cinematograful „Patria” din Deva și „Flacăra” din Hunedoara, pasionații de teatru sunt invitați la spectacolul „Șantaj”, iar amatorii de senzații tari au ocazia să ia parte la Deva Auto Tuning Show. Iubitorii de tango sunt invitați la „Gothic Milonga”, iar gurmanzii sunt așteptați la „Hunedoara gastronomică”. Tot în acest weekend, la Deva are loc Ziua Recoltei, un eveniment dedicat gospodinelor care își pregătesc cămările pentru iarnă, dar și hunedorenilor care iubesc folclorul.

Deva Auto Tuning Show

Amatorii de senzații tari și mașini tunate sunt invitați în acest weekend la o expoziție-concurs de mașini tunate. Evenimentul intitulat Deva Auto Tuning Show se va desfășura în 29 și 30 septembrie, în parcarea din faţa complexului Aqualand. Potrivit organizatorului Mircea Moldovan, zis „Paco”, la eveniment și-au anunțat prezența zeci de participanți din toata țara. Devenii vor putea vedea ultimele noutăţi în materie de tuning auto și vor putea lua parte la un concert de hip-hop cu Bibanu MiXXL, Anne Marie și Sebi Benea. Scena va fi amenajată pe o platformă de camion. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi organizate concursuri cu premii pentru posesorii de maşini tunate.

 „Șantaj”, din nou pe scena teatrului devean

Pasionații de teatru au ocazia să vizioneze astăzi spectacolul „Șantaj”, o adaptare după Ludmila Razumovskaia, în regia lui Cosmin Crețu. Spectacolul va fi pus în scenă de la ora 19:00, la Teatrul de Artă Deva. „A devenit astăzi o idee axiomatică cea conform căreia investiția cea mai sănătoasă în România ar trebui să fie cea în educație. Dar, chiar dacă ea ar trebui convertită în zero-uri atașate bugetului educației, există un aspect de neuitat: educația NU înseamnă numai materii curriculare, iar școala nu trebuie să fie exclusiv spațiul de predare a acestora. Ci mult mai mult de atât – unul în care ideile, comportamentele și principiile de viață să stea mai presus decât ideea de note, teze sau evaluări. <Nu există educație, există doar exemplu personal> spunea, cândva, marele Gheorghe Țițeica. Iar spectacolul nostru aduce cinci asemenea exemple, adresându-se tineretului, dar și celor care le lasă această lume moștenire. Toți, uniți în jurul unei idei: Cât de departe se poate ajunge pentru o notă la Bacalaureat?”, a afirmat regizorul Cosmin Crețu. Biletele pot fi procurate de la Agenția Teatrală, iar prețul unuia este 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere  (pensionari, elevi, studenți). Rezervări bilete la tel. 0766068728.

Seară de tango la castel

Având în vedere că prima ediţie a evenimentului a fost un real succes, Tango Otros Aires Deva în colaborare cu Primăria municipiului Hunedoara şi Castelul Corvinilor invită hunedorenii la cea de-a doua ediție a evenimentului „Gothic Milonga”. Potrivit organizatorilor, tdj. Claudiu Grosaru va face ca ronda de tango din Sala Dietei să prindă energie şi viaţă pe cele mai alese tande. Evenimentul are loc sâmbătă, între orele 13:00-21:00. Intrarea este liberă.

Mâncare la ceaun și distracție la Cristur

Concurs de mâncare la ceaun, degustare de produse tradiționale, un spectacol folcloric dar și jocuri și ateliere de creație pentru copii sunt doar câteva dintre manifestările care vor avea loc la finalul acestei săptămâni, în județ. Activitățile fac parte din cadrul evenimentului „Hunedoara gastronomică”, care se va desfășura sâmbătă, 29 septembrie, la Cristur. Manifestările vor debuta la ora 10:00 pe strada Bucovina nr. 59, lângă Școala Maghiară. Evenimentul este organizat de Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. „În cadrul evenimentului gastronomic va avea loc un concurs de mâncare la ceaun, degustare de produse specifice producătorilor participanți, care își vor putea expune mărfurile tradiționale în standurile special amenajate. Vor fi organizate jocuri pentru copii și un atelier de creație. Pentru a întreține atmosfera vor fi prezenți clovni și animatori, iar copiii vor putea să intre în <pielea> personajelor preferate cu ajutorul picturilor pe față”, au precizat organizatorii.

Ziua Recoltei la Deva

Gospodinele care doresc să aleagă cele mai frumoase legume şi fructe ca să-şi umple cămările pentru iarnă, dar şi cei care vor să ia parte la o serie de spectacole de muzică ușoară și populară sunt invitați la Ziua Recoltei. Spre deosebire de anul trecut, de această dată evenimentul se va desfășura în centrul Devei, în perioada 28-30 septembrie 2018, între orele 10:00 și 23:00. La târg își vor expune produsele comercianți tradiționali din județele Hunedoara, Alba, Cluj, Gorj, Sibiu, Arad și Timiș. În total vor fi prezenți la eveniment 50 de comercianți care vor oferi spre vânzare legume și fructe de sezon, must și vinuri românești, preparate tradiționale din carne, dulciuri, flori și obiecte de artizanat. Organizatorii nu i-au uitat nici pe copii care se vor putea juca în parcul de distracții amenajat în incinta târgului. Atmosfera evenimentului va fi completată de spectacole cu muzică de toate genurile. În prima zi a târgului, pe scenă vor urca soliștii Elena Evsei, Andra Matei, Ovidiu Nechita, Ovidiu Furnea și Doriana Talpeș și Cristina Vasiu. Sâmbătă, atmosfera va fi întreținută de mai multe ansambluri de muzică populară din județ, iar duminică, vor avea loc spectacole folclorice susținute de interpreții Mihai Petreuș, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Aida Busuioc și Monalisa Șufan.

Filme la „Patria” și „Flacăra”

Cinefilii au ocazia să vizioneze o serie de filme noi la Cinematograful „Patria” din Deva și la „Flacăra” din Hunedoara. Astfel, începând de astăzi și până duminică, la cinematograful devean vor rula următoarele filme: „Misterul ceasului din perete” (regizor Eli Roth, ora 13:00), „Loserii de la seral” (reg. Malcolm D. Lee, ora 15:00) și „Hell Fest. Parcul groazei” (reg. Gregory Plotkin, orel 17:30 și 20:00). Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. La cinematograful din Hunedoara programul filmelor de weekend este următorul: Vineri, ora 14:00 –„Night School: Loserii de la seral” (2D), 17:00 – „The Predator” (reg, Shane Black, 3D), 20:00 – „Hell Fest: Parcul Groazei” (2D); Sâmbătă, ora 11:00 – „Ploey: Inimă de viteaz” (reg. Arni Asgeirsson, 3D), 14:00 – „The Nun/ Călugărița: Misterul de la mănăstire” (reg. Corin Hardy, 2D), 17:00 – „Night School: Loserii de la seral” (2D), 20:00 – „Hell Fest: Parcul Groazei” (2D); Duminică, ora 11:00 – „Luis și Mini-Extratereștrii” (reg. Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack, 3D), 14:00 – „Peppermint: Gustul Răzbunării” (reg. Pierre Morel, 2D), 17:00 – „Hell Fest: Parcul Groazei” (2D) și 20:00 – „Night School: Loserii de la seral” (2D). Prețul unui bilet la un film 3D este 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet costă 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.