glasul-hd.ro Web analytics


Sport

West Deva joacă duminică derbyul cu KSE

După un start perfect, cu trei victorii în tot atâtea partide disputate, West Deva susţine duminică primul derby al actualei ediţii de campionat în liga a doua de futsal. Începând cu ora 18, sala sporturilor din Sântămăria Orlea găzduieşte întâlnirea dintre West şi KSE Târgu Secuiesc, singurele echipe cu maxim de puncte din seria a doua.

În deschiderea etapei a patra, sâmbătă de la ora 14 se joacă Inter Gheorgheni – CS Municipal Târgu Mureş. Duminică, de la ora 17, se dispută Kereszthegy Remetea – Korondy Junior Corund, urmată cum spuneam de capul de afiş al rundei West Deva – KSE Târgu Secuiesc.
În clasamentul seriei a doua din Liga 2 conduc West Deva şi KSE cu câte 9 puncte, urmate de Kereszthegy cu 6 puncte, CS Municipal (penalizată cu două puncte) cu un punct, Korondy şi Inter cu 0 puncte.

Meci pentru locul 1 la finalul sezonului regulat

Miza partidei de la Sântămăria Orlea pare a fi primul loc nu doar l finalul etapei, ci şi după turul de campionat şi, de ce nu, la finele sezonului regulat. Rezultatele şi evoluţiile de până acum ale celor două echipe confirmă această afirmaţie: gazdele de la West au învins Inter Gheorgheni cu 18 – 0, Kereszthegy Remetea cu 10 – 5 şi Korondy Junior Corund cu 7 – 2, ultima în deplasare, iar KSE a dispus de Korondy cu 9 – 7 şi Inter cu 6 – 0, ambele meciuri în deplasare, şi de CSM Târgu Mureş cu 8 – 5 acasă.
Cele două combatante mai au în comun şi faptul că puteau să evolueze în Liga 1 în acest sezon. Cei din Târgu Secuiesc au câştigat barajul de promovare-menţinere în prima ligă cu Clujana Cluj (11 – 1 şi 7 – 11), însă au preferat să continue în liga a doua, în timp ce West a depus cerere de înscriere în primul eşalon, însă a fost refuzată de federaţie.
Reamintim, în Liga 2 se joacă tur-retur în sezonul regulat, după care urmează play-off şi play-out. În play-off vor evolua şase echipe, primele trei din fiecare serie, cu meciuri tur-retur, iar în play-out vor juca celelalte cinci echipe, locurile 4 şi 5 din seria 1 şi locurile 4 – 6 din seria 2, de asemenea tur-retur. Echipa clasată pe locul 1 în play-off promovează în Liga 1, iar echipa clasată pe locul 2 dispută un baraj tur-retur cu echipa clasată pe locul 7 în Liga 1.
Să mai menţionăm că în cealaltă serie a ligii secunde au rămas doar patru formaţii din cele cinci înscrise la start, după ce Sporting Dărăbani s-a retras fără să joace nici un meci.

Autobergamo stă, meciul cu ciucanii a fost amânat

Din etapa a cincea a Ligii întâi la futsal sunt programate doar două meciuri. Sâmbătă, 12 octombrie, se dispută Dunărea Călăraşi – Clujana Cluj (ora 18) şi United Galaţi – Odorheiu Secuiesc (ora 18.45). Întâlnirea dintre Imperial Wet şi Autobergamo Deva a fost amânată motivat: campioana din Miercurea Ciuc evoluează în turneul Main Round din UEFA Futsal Champions League, care se dispută la Praga, în perioada 10 – 13 octombrie. Informatica Timişoara va sta în această rundă. Ieri s-a jucat restanţa Odorheiu – Informatica, partidă terminată după închiderea ediţiei.
În clasamentul Ligii 1 conduce Imperial cu 9 puncte, urmată de Informatica şi United cu câte 6, Autobergamo şi Dunărea cu câte 4, Odorheiu cu 3 şi Clujana cu 0 puncte. Toate echipele au câte trei meciuri disputate, mai puţin Dunărea, care a jucat patru.

Back to top button
Close
Close