glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Adversari de la poli opuşi ai clasamentului pentru Deva şi Hunedoara

Etapa cu numărul 8 din Liga a treia la fotbal programează vineri întâlniri cu adversari de calibru diferit pentru cele două reprezentante ale judeţului nostru. Dacă Cetate Deva întâlneşte pe teren propriu liderul seriei a patra şi principala pretendentă la promovare, CS Hunedoara se deplasează la Timişoara pentru un meci cu penultima clasată. Ambele partide sunt programate de la ora 15.

Deva – Craiova, dispută a orgoliilor

La prima vedere, Cetate pleacă evident cu şansa a doua în faţa Craiovei lui Mititelu, cea care în sezonul trecut a ratat promovarea în faţa Turrisului lui Dragnea-junior şi acum conduce destul de detaşat în clasamentul seriei. Însă devenii au dovedit în acest început de campionat că sunt o echipă absolut imprevizibilă, cu rezultate dintre cele mai neaşteptate, aşa că nu este exclus să asistăm la o nouă surpriză pe stadionul „Cetate”.
Înaintea partidei de astăzi distanţa în cele două combatante este de nouă locuri şi 11 puncte. Oltenii se află pe primul loc, cu 19 puncte obţinute din şase victorii şi un egal, 17 goluri marcate şi şase primite, adică cel mai bun atac (la egalitate cu Dăeşti) şi a doua cea mai bună apărare din serie (după Horezu). Devenii sunt pe locul 10, cu opt puncte, două victorii, două egaluri, trei înfrângeri, golaveraj 7 – 11.
Dacă Cetate a înregistrat în etapa trecută întâiul eşec din deplasare, 0 – 1 la Filiaşi, Universitatea a făcut primul pas greşit din actualul sezon, un 1 – 1 nescontat de nimeni pe teren propriu (de fapt, la Turnu Severin) cu Gloria Lunca Teuz Cermei. Iată şi 11-le folosit la acel meci de antrenorul Eugen Trică: Bodea – Negru, Avram, Gugu, Stan – Pop, Tănase (min. 87 Trabalka) – Raicea, Codoban (eliminat min. 53), Răducanu (min. 64 Boţia) – Bălan. Pentru gazdele de atunci a deschis scorul vârful Claudiu Bălan în min. 13, iar arădenii au egalat prin Daniel Filip în min. 54, dintr-un penalty acordat pentru un henţ al lui Codoban, care a şi primit cartonaşul roşu la acea fază.

Obiectivul Hunedoarei, trei puncte de la ACS

După două runde din care nu a obţinut nici un punct (au fost pe rând un 2 – 4 acasă cu Craiova şi un 0 – 3 la Horezu), Hunedoara are o misiune aparent mai facilă în faţa unui adversar care se zbate în subsolul clasamentului. Deşi cu numai doi ani în urmă juca în prima ligă, ACS Poli Timişoara are acum probleme mari şi cu menţinerea în eşalonul al treilea.
Iată şi cifrele de la care pleacă întâlnirea de la Timişoara. Gazdele sunt pe locul 15, penultimul din serie, cu patru puncte, o victorie, un egal, şi cinci înfrângeri, golaveraj 6 – 18; oaspeţii ocupă locul 10, cu nouă puncte, trei victorii, patru înfrângeri, 12 goluri marcate şi 15 primite.
În runda precedentă Poli a încasat un 0 – 5 greu digerabil pe terenul celor de la Ghiroda şi Giarmata Vii. Cojudeţenii timişeni s-au impus prin golurile marcate de Budur şi Baranyi câte două şi Silaghi. Antrenorul Silviu Bălace a trimis atunci pe teren următorii jucători: Mosoarcă – Dincă, Oprea, Chriac, R. Popa – Sporin, Dorobanţu – Ochea (min. 72 Pădurariu), Velcotă, Iseini (min. 84 Toboşaru) – Daminescu (min. 79 Sevici).

Program etapa 8

vineri, 11 octombrie:
ACS Poli Timişoara – CS Hunedoara
LPS Cetate Deva – U Craiova 1948 SA
CSC Dumbrăviţa – Naţional Sebiş
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Viitorul Dăeşti
sâmbătă, 12 octombrie:
Gloria Lunca Teuz Cermei – Flacăra Horezu
Crişul Chişineu Criş – ACSO Filiaşi
Fortuna Becicherecu Mic – Gilortul Târgu Cărbuneşti
Progresul Pecica – Şoimii Lipova

Back to top button
Close
Close