glasul-hd.ro Web analytics


ActualitatePolitică

Vochiţoiu se repliază rapid pe centru-dreapta şi „loveşte” în toţi, dar mai ales în PSD

Adus de valurile politicii dâmboviţene în PMP, după fuziunea cu UNPR, devenit (meritat, de altfel) preşedinte al PMP Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu a dat, ieri, neoficial, startul disputei electorale din judeţ pentru parlamentarele de la toamnă. A lovit şi în PNL, dar, mai ales, în PSD.

Una dintre supărările lui Vochiţoiu vine de la intenţia guvernului tehnocrat de a majora taxele pentrudrumuri, atât pentru transportul de persoane, cât şi pentru cel de mărfuri. „La Comisia pentru Transporturi a Senatului a apărut ieri o hotărâre de guvern prin care se doreşte majorarea considerabilă a taxelor pentru utilizarea drumurilor. Am crezut că eu nu înţeleg bine. Poliţele RCA au ajuns la costuri insuportabile, firmele încep să clacheze… guvernul pune şi celălalt genunchi pe grumazul transportatorilor şi vrea să le crească până la 11 euro pe zi acea vinietă. E vorba de dublarea costurilor transportului pe drum. Acest guvern, incapabil să creeze creştere reală economică, încearcă să pună noi biruri. Susţin şi eu ce spune şi preşedintele Traian Băsescu: în aceste condiţii firmele româneşti vor fi îngenuncheate, urmând să vină marile firme străine şi să ocupe acest spaţiu şi să scoată firmele româneşti, ceea ce este o lovitură mortală dată capitalului românesc, încă una. Eu unul m-am opus acestei decizii, dar în comisie PSD şi PNL au votat pentru. Păi, cum vine asta?! La televizor, domnul Dragnea vine şi spune că Guvernul Cioloş nu e legitim şi că le face rău românilor, iar oamenii lui din comisie, cu ştirea partidului, au votat pentru această hotărâre de guvern”.

Ameninţare: „Umplu balcoanele cu transportatori”

Vochiţoiu mai spune că Guvernul Cioloş a avut o abordare „parşivă”: nu a dorit să-şi asume responsabilitatea pentru proiectul de majorare a taxelor pe care le vor suporta toţi deţinătorii de autovehicule, aşa că l-a trimis spre aprobare Parlamentului. Acesta a fost aprobat în comisia de specialitate a Senatului şi aşteaptă acum acceptul plenului. „Parşivenia vine şi-n alt punct. Cei de la Guvern spun «Domn’le, e o directivă europeană care ne spune să majorăm la 11 euro pe zi». Eu m-am uitat în acea directivă şi acolo se spune clar că aceste taxe se pot majora PÂNĂ la 11 euro pe zi. Noi nu suntem Germania, suntem cea mai amărâtă ţară din Europa şi tu „traduci” aşa o directivă europeană?! Vor s-o majoreze acum, să se aplice de la 1 ianuarie 2017, dup-aia, guvernul care va urma va veni şi va spune «Aşa au decis tehnocraţii». Nu rămâne situaţia aşa. Când se va discuta în plen, voi umple balcoanele cu transportatori, mă ocup eu de asta, ca să se ştie: uite cine-i PSD. Cred că Ponta-i ultimul care mai ţinea cu poporul. Uite cine-i PSD-ul adevărat”.

Senatorul hunedorean mai spune că, în schimb, senatorii PSD şi PNL, din comisia juridică şi cea de mediu a Senatului, nu au dorit să dea undă verde unui alt proiect, aprobat de Consiliul Legislativ al României, care prevedea pedepse mai aspre pentru persoanele care comit violenţe asupra animalelor, inclusiv pedepse cu închisoarea pentru indivizii care recidivează : „Eu am iniţiat acest proiect de lege, pentru că trebuie să înfrânăm instinctele acelor oameni care sunt mai sălbatici decât animalele. Cred că trebuie să ne apărăm de aceşti oameni în acest fel. Proiectul a primit aviz negativ fără vreun argument puternic, doar pe motiv că membrii acelor comisii au considerat că nu e momentul să facem ordine în acest domeniu”.

Tags
Back to top button
Close
Close