glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Vladimir Brilinsky, a treia zi de protest

Brilinsky nu renunță la protest, în ciuda faptului că reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara i-au promis că luni vor face publică soluția prin care Sarmizegetusa Regia să fie protejată şi corect administrată.

Ieri a fost a treia zi de protest pentru Vladimir Brilinsky, omul care, de mai bine de două decenii, a militat pentru corecta administrare a celui mai important obiectiv antic de pe teritoriul României. A făcut asta, 20 de ani, ca simplu cetăţean, şi, câţiva ani, ca administrator angajat în cadrul Consiliului Judeţean, post din care a demisionat, invocând, în principal „incompetenţa vicepreşedintelui Sorin Adrian Vasilescu”.
„Chiar dacă voi arde ca o flacără, voi protesta până la capăt, poate în acest fel voi reuși să aprind și conștiințe”, spune Vladimir Brilinsky.
El a mai adaugă că nu va renunța la protest chiar dacă, în urma discuțiilor cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara, i s-a promis că se vor găsi soluții: „Am purtat în această dimineață o discuție cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara și mi-au spus că luni vor da o soluție oficială care să dezamorseze această situație. Nu pot să spun care este această soluție pentru că nu mi-au comunicat-o. Până la momentul anunțului oficial voi continua protestul și, dacă voi fi mulțumit de acea soluție, mă opresc. Sigur că există loc de negociere în orice. Dacă s-ar rezolva aceste probleme legate de Sarmizegetusa și va exista o perspectivă legată de complexul cetăţilor dacice din Munții Orăștiei și se va normaliza situația în ceea ce privește administrarea Sarmizegetusei voi renunța la protest. Mai departe nu pot lucra sub nici o formă cu domnul Vasilescu”.
Se pare că o soluție pentru aplanarea conflictului dintre Brilinsky și Sorin Vasilescu ar fi ca serviciul de administrare al Sarmizegetusei să fie preluat spre supervizare de un șef de serviciu din cadrul Consiliului Județean Hunedoara. „Într-un timp foarte scurt lucrurile se vor rezolva și cei care vor câștiga vor fi turiștii și Sarmizegetusa. Aici cred că e o problemă personală. Cert este că Sarmizegetusa se confundă cu Vladimir Brilinsky și Vladimir Brilinsky se confundă cu Sarmizegetusa. Soluția există și o vom comunica”, a declarat ieri Costel Avram, administratorul public al CJ Hunedoara.