glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

(VIDEO) Invazie de țânțari, într-un cartier din Deva. În municipiu, deratizarea și dezinsecția vor începe de mâine

Imagini incredibile, surprinse de un devean, marți seară, în fața blocului în care locuiește, din cartierul Gojdu. Mii de țânțari roiesc în jurul becului de pe un stâlp de iluminat, iar omul spune că, pur și simplu, nici el și nici vecinii săi nu mai pot suporta. Devenii sunt obligați ca, la 30 de grade, să stea cu toate geamurile închise, pentru că administrația locală nu a început deocamdată campania de deratizare și dezinsecție.

deschidere (2)Bărbatul locuiește pe Aleea Păcii, din Deva, lângă sediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Hunedoara. Imaginile surprinse de acesta parcă sunt desprinse dintr-un film de Alfred Hitchcock. Mii de țânțari pot fi observați, strânși în jurul unui bec, amplasat pe un stâlp de iluminat public. „Ca în fiecare an, suntem invadați de țânțari!! Nu mai putem deschide geamurile acum, dar când vor fi 40 de grade? Asta suportam noi an de an, de când s-a făcut sub parcarea de la Cadastru (n.r. sediul OCPI) bazinul de ape pluviale, unde se formează coloniile de țânțari, care ies pe găurile de aerisire 24/24 de ore, suficienți pentru tot județul”, a scris pe Facebook, Sorin Cristian Sonei. Contactat de „Glasul Hunedoarei”, omul povestește că, într-o noapte, a lăsat balconul deschis, iar fiul său a fost mușcat de țânțari de zeci de ori. „Este foarte real ceea ce am filmat. Ne-am săturat! Într-o noapte, am lăsat ușa deschisă la deschidere (3)balcon și pe fiul meu, nu exagerez, l-au mușcat aproximativ 30 de țânțari. Aseară (n.r. marți seara), când am filmat, nu știam cum să fug, mi-au intrat și sub tricou, am fost plin”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” Sorin Cristian Sonei, din Deva.
Imaginile video surprinse de devean pot fi urmărite pe www.glasul-hd.ro.

Insectele au asaltat localitatea

Invazia de țânțari este întâlnită în toate cartierele din Deva, în zonele în care sunt amplasate locurile de joacă ori în parcuri. Chiar dacă au plase la geamuri, țânțarii pot intra pe ușa de la casa scării, iar de acolo până în apartamente nu mai sunt decât doi pași. Singura soluție pentru stârpirea lor este deratizarea. „Vineri spre sâmbătă intrăm în deratizare. Conform legii, în luna mai trebuie făcută (n.r. deratizarea)”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Deva, Mircea Davidescu.
În cursul zilei de ieri, Primăria Municipiului Deva şi operatorul Serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare a municipiului Deva – S.C. Coral Impex SRL, au anunțat că organizează, în perioada 4-15 mai 2018, o campanie de dezinsecție terestră zone verzi și deratizare zone verzi, pe raza municipiului Deva. Substanțele folosite pentru acțiunea de dezinsecție sunt: K-othrine Profi EC 250 – pentru combaterea țânțarilor adulți, și Flinbex Flow 7EC – pentru combaterea larvelor de țânțari.
Pentru deratizare se va folosi produsul Deration Pellet, care va fi amplasat în stații de intoxicare, marcate și inscripționate corespunzător.