glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Viața, de la ou la găină, descoperită de bloggeri, în fermele Avis

O zi printre puii de la Avis 3000, specialități pe bază de carne de pui și ouă Avis gătite de un fost concurent la Masterchef, Alexandru Hora, degustare de produse naturale din magazinele PRO HD și o excursie impresionantă în Ținutul Pădurenilor. De asta au avut parte nouă bloggeri într-un sejur de trei zile în județul Hunedoara.

Vizita oaspeților în județ s-a desfășurat în cadrul ediției de toamnă a acțiunii „#PrinHD2019” și a început vinerea trecută, la cafeneaua dependetă de cultură „Jos pălăria” din Deva. Unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai noului val de folk, bloggerul Marius Matache, a încins atmosfera cu un recital inedit. Sâmbătă, oaspeții au fost implicați în lecții despre avicultură. Dimineața, după ce bloggerii au mâncat câteo papară din ouă Avis la Vila Ponton Cinciș, unde au fost cazați, cu toții au plecat spre complexul avicol integrat Avis 3000 pentru a descoperi povestea oului și a găinii. După o scurtă prezentare a istoricului firmei, cei nouă bloggeri din Craiova, București și Hunedoara au vizitat ferma de reproducție și stația de incubație de la Leșnic, fabrica de furaje din Mintia, ferma de pui de carne de la Șoimuș, abatorul și ferma de găini ouătoare și centrul de colectare ouă – Mintia. Oaspeților li s-a prezentat tot procesul tehnologic prin care oul ajunge, din fermă, în centrul de colectare, până în magazinele Avis și PRO Alba și Hunedoara, dar și cum sunt crescute liber găinile ouătoare și cum se obţin furajele necesare creșterii păsărilor. Periplul oaspeților s-a încheiat cu o vizită la unul dintre magazinele PRO Alba și Hunedoara pentru a vedea cum arată produsele fabricate în complexul Avis.

Excursie în Ținutul Pădurenilor

După ce a învățat totul despre ou și găină, gașca de bloggeri a plecat într-o mini-excursie în Ținutul Pădurenilor, la Casa Memorială Drăgan Muntean, fiind foarte interesată de frumusețea și promovarea acestei zone. Aici, oaspeții au vizitat furnalul de la Govăjdia, Biserica din Ghelari și Pensiunea Panorama. La întoarcerea la vila din Cinciș, fostul concurent la Masterchef, Alexandru Hora, a pregătit o cină mai mult decât delicioasă. „Chef Tinu”, cum îi spun apropiații, a gătit tocăniță cu inimi și pipote Avis la ceaun, mămăligă cu cașcaval și ulei de trufe și tagliatele cu spanac cu hribi, trufe și ou Avis poșat. După cină, bloggerii au și luat parte la o degustare de vinuri. Întregul sejur în județul Hunedoara s-a încheiat duminică, după micul dejun, când fiecare blogger a plecat spre „cuibul său”.

Back to top button