glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Vezi AICI ce iti poate provoca Emotie, Suspans si Adrenalina!

Majoritatea celor care au avut vreodată contact cu jocurile online competitive au observat o practică comună în fiecare dintre acestea, fie că vorbim de Counter Strike, Global Offensive, Overwatch, League of Legends sau unul din cele mai populare jocuri video ale momentului: Fortnite.

Cutia cu incertitudine care produce majoritatea câștigurilor pe care jocurile de tip freemium le obține este fenomenul care realizează un balans foarte fin și subțire dintre fidelizarea clientului și oferirea unui simț al progresului. Similar cu un casino online, aceste practici oferă suspansul și emoția provocată de premiul necunoscut care se poate afla în interior.

Lootbox cu efectul de cazino

Psihologic, acest lucru este rețeta perfectă prin care indiferent de natura activității, interesul și emoțiile sunt păstrate la nivel maxim chiar dacă premiul în cele din urmă nu este foarte valoros. Similar cu situația în care toți copiii se strâng la jocurile din cadrul bâlciurilor, șansa de a câștiga un ursuleț sau o brățară fosforescentă produce mai multă emoție decât premiul în sine.

De aici și natura recreativă pe care jocurile de cazino le au. Acestea sunt jucate pentru emoție și suspans nu pentru câștigul în sine. Încadrarea jocurilor video online cu caracter foarte competitiv în zona sportului a fost doar o chestiune de timp, deoarece îndeplinește absolut toate criteriile pe care un sport trebuie să le aibă.

Emoția, nu câștigul!

Mase de fani, stadioane pline, sponsori și echipe de elită, cod strict de reguli, grad extrem de ridicat de competitivitate, toate acestea generează suficientă atenție cât să determine fanii să găsească o metodă de a se identifica cu idolii lor. Fie că vorbim de pariuri sportive, jocuri de noroc sau fenomenul de lootbox, recompensa morală din urma participării la o astfel de activitate este tot ceea ce contează, indiferent de natura jocului.

 

În celebrele cazinouri din Las Vegas de exemplu, oamenii nu merg acolo cu gândul să se îmbogățească sau să aibă un câștig, căci activitatea de a juca este tot ceea ce contează. Efectul pe care îl are probabilitatea de a câștiga mult printr-o investiție mică, dar în același timp și posibilitatea de a pierde tot este similară cu ceea ce se întâmplă în orice sport.

Raliul, Motocrosul, Downhill, Skydiving sau alte sporturi extreme sunt până la urmă niște jocuri de noroc constante, unde câștigul poate fi enorm, iar pierderea fatală, cu toate acestea, sunt extrem de populare și îndrăgite de către pasionați de pretutindeni.

În cele din urmă, sportul prin definiție este o activitate cu un grad foarte ridicat de competitivitate, de aici implicit apare și câștigul, câștig care este motivul antrenant în această activitate. Jocurile online se pliază foarte bine pe această idee, iar emoția și suspansul pe care incertitudinea o provoacă sunt elementul perfect pentru menținerea atenției.

Vezi și

Close