glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Uși închise la Aqualand, vizitatori neinformați

Directorul SPIGM: „Jocurile politice, responsabile pentru întârzierea redeschiderii complexului”

Forfotă mare ieri în fața Aqualand-ului din Deva. Mai mulți deveni, dar și turiști veniți din alte zone ale țării special pentru o zi de relaxare la complexul acvatic au avut parte de o surpriză: complexul era închis, iar anunțul care era afișat pe ușă nu informa oamenii despre programul de funcționare.

Complexul Aqualand din Deva este închis de o săptămână, de când a trecut în administrarea Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM) din Deva. „În vederea perfectării procesului de predare-primire a Complexului Aqualand între cele două instituții, aducem la cunoștința celor interesați că în perioada 11.09 – 14.09 este permis accesul la Aqualand doar posesorilor de carduri eliberate de Primăria Municipiului Deva, întrucât acestea nu necesită emiterea de bonuri fiscale”, era mesajul postat de reprezentanții complexului pe pagina de socializare. După patru zile, un alt mesaj apărea în spațiul public și pe ușa complexului. „Aducem la cunoștința localnicilor și turiștilor că Aqualand Deva va fi închis sâmbată 15.09, respectiv duminică 16.09, în vederea efectuării unor lucrări de mentenanță. Pentru programul de funcționare al complexului în săptămâna care va urma (17-21 septembrie 2018) vom reveni cu informații”. Deși reprezentanții complexului trebuiau să anunțe programul de funcționare al Aqualand-ului pentru această săptămână, din păcate au omis acest lucru, iar mai mulți deveni și turiști veniți din alte zone ale țării special pentru o zi de relaxare au avut parte de o surpriză: complexul acvatic era închis și niciun afiș pe ușă care să anunțe acest lucru. „Este inadmisibil să vin atâția kilometri până aici (n. red. Aqualand) și să fie închis. Chiar m-am uitat pe pagina de facebook a complexului și scria că doar sâmbătă și duminică este închis. Neanunțând altceva în plus, m-am gândit că este deschis și de aceea am luat copiii și am venit să facem baie și să ne relaxăm, dar am rămas cu buza umflată. Nu este o problemă mare pentru noi, adulții, dar ce să le spun copiilor care au și început să plângă că nu pot face baie și nu se pot da pe tobogane. Nu știu ce probleme sunt sau au fost, dar administrarea complexului lasă de dorit”, a declarat Manuela Tomșa, o turistă venită din Baia Mare special pentru Aqualand.

Jocurile politice încurcă buna funcționare a complexului

Directorul SPIGM, Irinel Faur, susține că de vină pentru faptul că se întârzie redeschiderea complexului într-o nouă formulă organizațională sunt „anumite jocuri politice” ale consilierilor locali care nu au votat la timp transferul Aqualand-ului de la societatea cu acelaşi nume, la SPIGM. „Nu aș știi să vă spun până când este închis Aqualand-ul, dar pot să vă spun că este în revizie și așteptăm să fiscalizăm casele de marcat, un lucru care durează destul de mult. Problema este că dacă se vota atunci când a fost prima dată pe ordinea de zi transferul complexului în subordinea SPIGM-ului și unii consilieri nu aveau anumite jocuri politice, acum Aqualand era deschis pentru că aveam timp suficient două săptămâni să rezolvăm toate actele. Totuși, eu zic că nu este un capăt de țară și cu această ocazie am făcut curățenie, ecologizăm tot ce este pe acolo, ne pregătim de mici reparații până când vom avea un buget aprobat. În plus, toate contractele cu gazul, curentul și furnizorii trebuie refăcute. Sper ca până la sfârșitul săptămânii să putem să îi dăm drumul. Oamenii au fost informați, am pus pe facebook, pe ușa complexului dar nu pot să mă duc acum la fiecare acasă să-i anunț cum funcționează Aqualand-ul”.