glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Un pompier hunedorean a salvat viața unui bărbat, în timp ce se afla la un concurs de dresaj canin

Robert Kulcsar, pompier la ISU Hunedoara, a reușit să salveze viața unui om aplicând corect metodele de resuscitare.

Pompierul a participat alături de Bebe, ciobănescul german specializat în căutare – salvare, la a 15-a ediție a Concursului de dresaj al câinilor de serviciu din cadrul MAI, organizat la Centrul Chinologic din Sibiu.

După finalizarea unei probe din concurs, unul dintre participanți, în vârstă de 58 de ani, din Cluj, s-a prăbușit la pământ.  Robert Kulcsar l-a văzut pe bărbat căzut cu fața în jos și a recunoscut imediat semnele unui infarct miocardic.

“Robert și alți doi colegi au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului și au aplicat masajul cardiac reușind să-l țină în viață pe bărbat până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgență la Spitalul din Sibiu unde i s-au montat pe cord 4 stenturi. Ulterior, instructorul de câini, a fost transferat la o clinică specializată din Cluj iar acum este stabil. Efectuarea masajului cardiac eficient, până la sosirea ajutorului medical specializat, a fost vital în menținerea în viață a bărbatului și evitarea afectării cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Tags