glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Un nou giratoriu apare în Hunedoara. Intersecţia dintre b-dul Traian şi strada Bucegi se va transforma total

Miercuri încep lucrările la noul giratoriu din Hunedoara, care va fi situat la intersecţia bulevardului Traian cu străzile Bucegi şi Dorobanţilor. Investiţia va trebui finalizată cel târziu la 1 septembrie.

Primăria Hunedoarei a scos la licitaţie lucrarea de amenajare a noului giratoriu la o sumă maximă de aproximativ 400.000 de lei (inclusiv TVA). Licitaţia a fost adjudecată la 295.000 de lei cu TVA. Giratoriul va avea două benzi interioare, iar accesul de pe ambele sensuri ale b-dului Traian se va menţine tot la două benzi pe sens, în timp ce accesul de pe străzile Bucegi, respectiv Dorobanţilor se va face pe câte o bandă pe sens.

De mai mulţi ani, şoferii hunedoreni care locuiesc în zonă au cerut Primăriei semaforizarea intersecţiei dintre cele două artere, însă investiţia a tot fost lăsată la coada listei de priorităţi. Anul trecut, Primăria şi consilierii locali au decis că ar fi de preferat amenajarea unui sens giratoriu, din cauză că semafoarele, pe lângă investiţia iniţială, presupun şi costuri destul de ridicate pentru întreţinere.

Firma care efectuează lucrarea a început deja să înlăture bordurile din „colţurile” intersecţiei, dar, după cum spun reprezentanţii Primăriei, lucrările de amploare încep abia de miercuri, 2 mai.