glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

„La treptele” colorate

Mai vechiul loc al Hunedoarei numit „La trepte” îşi poate modifica de acum denumirea în „La treptele colorate”. Câţiva hunedoreni au început să le transforme într-un mozaic de culori.

SECUND 2SECUND 3Iniţiativa este una civică, Primăria Hunedoarei contribuind cu pregătirea zonei pentru a fi transformată vizual de voluntari: „Am fost câţiva simpli cetăţeni ai oraşului. Primăria ne-a ajutat curăţând zona de bălării şi măturând scările astfel încât să putem aplica vopseaua. Vopselurile le-am obţinut din sponsorizări dar cheltuind nişte bani şi din buzunarele proprii. Am estimat însă greşit cantitatea necesară, sau am aplicat un strat prea gros, aşa că nu ne-a ajuns vopseaua decât pentru jumătate din cele peste 70 de trepte. Cealaltă jumătate a va fi colorată sâmbăta viitoare”, spune Denisa Bârgău, unul dintre voluntari

Primarul Dan Bobouţanu spune că instituţia pe care o conduce are un plan de reamenajare a zonei „La trepte” însă, doar din acest motiv, n-a putut refuza iniţiativa hunedorenilor: „Ar fi fost ridicol să le spunem unor oameni care vor să facă un lucru bun să nu-l facă pentru că vom face noi ceva acolo. Iniţiativa este demnă de apreciat. În viitorul apropiat atât scările cât şi acea alee cu bănci care exista în zonă vor fi reamenajate. De fapt, aleea este declarată zonă pietonală în noul Plan de Mobilitate Urbană al oraşului”.