glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Un derby a trecut, campionatul de futsal rămâne palpitant

Derbyul de la Deva dintre Autobergamo şi United Galaţi (reamintim cu plăcere, încheiat cu 2 – 1 pentru deveni) a adunat în tribunele Sălii Sporturilor multă lume bună a futsalului românesc. Au fost la meci Robert Lupu, selecţionerul României, plus „spioni” de la Miercurea Ciuc – antrenorul Cosmin Gherman şi fraţii Matei, Robert şi Cristian – pentru a vedea la lucru fie jucătorii selecţionabili la Naţională de la Deva şi Galaţi (primul), fie modul în care se prezintă principalele rivale în lupta pentru titlu (ceilalţi).

Cu această victorie în meciul direct Autobergamo a trecut din nou în fruntea clasamentului, la două puncte în faţa lui United şi la cinci puncte de Imperial Wet, care are însă un joc mai puţin disputat. În lupta măcar pentru podium dacă nu pentru şefia clasamentului s-ar putea implica şi Dunărea Călăraşi, aflată la şase puncte de primul loc, însă cu întâlnirile directe de la Deva şi Galaţi. (Puţin mai jos aveţi şi programul jocurilor pe care cele patru formaţii fruntaşe le mai au de susţinut în continuare).

Reacţii ale învingătorilor şi învinşilor după derby

Cei doi antrenori ai primelor două clasate din campionatul intern au avut, fireşte, stări de spirit diferite după rezultatul înregistrat la Deva. De aici şi comentariile şi reacţiile deosebite la finalul meciului.
„Mulţumesc publicului care a fost alături de noi, mulţumesc jucătorilor care au evoluat astăzi exemplar, publicului care a fost extraordinar la Deva, ca de fiecare data. Urmează o pauză mai lungă în campionat, dar contează cele trei puncte pe care le-am câştigat astăzi. A fost un meci greu, deoarece practic s-a jucat aici între primele două locuri din clasament, formaţii care urmăresc titlul naţional. Antrenorul echipei naţionale a venit să îi vadă pe componenţii echipei naţionale, pe cei din lot, dar noi mai avem mult de muncă. Cei convocaţi la lotul naţional se vor pregăti la lot, dar cînd vor reveni vom lucra mai mult pentru următoarele etape”, a spus Nelu Stancea, antrenorul principal aflat la prima sa victorie cu Autobergamo.
La rândul său Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălăţenilor, a declarat: „Este un rezultat care cu siguranţă nu ne convine. Am muncit mult pentru o victorie, am jucat bine, dar noi am fost cu ocaziile, iar ei cu golurile. În a doua repriza ei au avut o singura ocazie în afară de gol. Important este că că astăzi noi am jucat la un nivel foarte bun. Suntem două echipe care se bat la titlu. Nouă încă ne lipsesc doi jucători, dar sperăm să îi legitimăm foarte repede. Nu a fost o presiune pe jucători prezenţa lui Robert Lupu în tribune, el a venit să îi vadă pe cei din echipa naţională. Astăzi totuşi cred că meritam un egal, dar asta este.”

Calcule pentru primul loc

Şi preşedintele clubului devean, Dorin Popa, a făcut câteva consideraţii la lupta pentru titlu din campionat, cu aspecte referitoare inclusiv la forţa financiară a pretendentelor la titlu.
„Sunt mulţumit de rezultat. Sunt trei puncte pe care le-am câştigat, dar puteam să jucăm mai bine, puţin mai bine. În prima repriză am avut suferit mai mult, în a doua ne-am revenit. S-a simţit absenţa lui Pânzaru, suspendat. Sper ca la Miercurea Ciuc să fim toţi prezenţi (n. red.: în meciul precedent de la Odorhei a lipsit Obadă, de asemenea suspendat). E foarte bine că am câştigat acum, rămânem în luptă pentru locul unu, dar ca să rămânem pe primul loc trebuie să batem Călăraşiul acasă şi să nu pierdem la Miercurea Ciuc. Astăzi a fost un meci desfăşurat sub presiune, cu mare încărcătură, depinde doar de noi ce vom face în continuare pentru a termina pe locul unu. Băieţii au prime asigurate după acest meci deşi, după cum am mai spus, noi nu prea avem bani. Sunt calcule grele, se investeşte tot mai mult în fotbalul de sală intern, dar noi trebuie să jucăm chiar dacă avem un buget infim faţă de cei de la Galaţi, unde United are un buget de trei ori mai mare asigurat de autorităţile locale sau de la Miercurea Ciuc, cu un buget de vreo şase ori mai mare. Pentru mine e al şaselea an în care mi-e greu, trebuie mereu să găsesc soluţii, publicul este însă alături de noi şi mergem înainte.”
Cu cine mai au de jucat în sezonul regulat:
AUTOBERGAMO, 33 de puncte:
Gloria Buzău (deplasare), Dunărea Călăraşi (acasă), Imperial Wet (d), Poli Iaşi (a);
UNITED, 31 de puncte:
FK Odorheiu (a), Informatica Timişoara (d), Gloria Buzău (d), Dunărea Călăraşi (a);
IMPERIAL, 28 de puncte:
Poli Iaşi – restanţă (d), Clujana Cluj (a), Bukovina Vicov (d), Autobergamo Deva (a), FK Odorheiu (d);
DUNĂREA, 27 de puncte:
Bukovina Vicov (a), Autobergamo Deva (d), FK Odorheiu (a), United Galaţi (d).

Liga întâi ia o pauză pentru amicalele Naţionalei cu Italia

Reprezentativa de futsal a României se pregăteşte pentru debutul în preliminariile Cupei Mondiale 2020 cu două meciuri de verificare în faţa Italiei, locul 8 în ierarhia mondială. Partidele vor avea loc pe 4 şi 5 februarie, de la ora 18, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ. Pentru aceste două jocuri de pregătire selecţionerul Robert Lupu a convocat următorul lot:
Petrişor Toniţa, Vlad Iancu (ambii Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira (ambii Autobergamo), Laszlo Szocs, Cristian Matei (ambii Imperial Wet Miercurea Ciuc), Mimi Stoica, Daniel Crăciun (ambii United Galaţi), Alpar Csoma, Szabolcs Manya (ambii FK Odorheiu), Marinică Plugaru (Dunărea Călăraşi), Felipe Oliveira (Napoli), Ique Ribeiro (Cartagena).
Referitor la dubla manşă cu Italia şi la ce a văzut la Deva din perspectiva echipei naţionale, selecţionerul Robert Lupu a declarat: „A fost un meci disputat, foarte bun şi cele două echipe au arătat foarte bine. Am avut ce să vedem cu toţii aici şi sper ca ambele formaţii să continue în campionat pe ritmul acesta. Unii dintre jucătorii pe care i-am văzut în această partidă vor juca şi la Naţională în curând, noi întâlnind la începutul lunii februarie, în două meciuri amicale, echipa similară a Italiei la Piatra Neamţ. Sunt meciuri grele, dar după cum îi văd eu pe băieţii care sunt convocaţi la naţională aceştie sunt sunt pregătiţi şi o să facem un rezultat bun.”

Mai este de jucat şi Cupa României

Înainte de a se relua Liga 1 după meciurile Naţionalei se vor disputa însă partidele din optimile de finală ale Cupei României. Trei întâlniri au deja stabilite orele de disputare, după cum urmează:
sâmbătă, 9 februarie, ora 17:
Imperial Wet Miercurea Ciuc – Informatica Timişoara
duminică, 10 februarie, ora 15:
CFF Clujana Cluj-Napoca – Autobergamo Deva
duminică, 10 februarie, ora 17:
CSM Târgu Mureş – Futsal Poli Iaşi
Celelalte meciuri se vor juca în perioada 9 – 12 februarie:
KSE Tg. Secuiesc – United Galaţi
Bukovina Vicov – FK Odorheiu Secuiesc
Fortius 2014 Buzău – Futsal Club Dunărea Călăraşi
Kereszthegy Remetea – Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ
Inter Gheorgheni – SCM Gloria Buzău
Sferturile de finală vor avea loc în perioada 23 – 26 februarie şi arată astfel:
CFF Clujana Cluj-Napoca/ Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc/ Informatica Timişoara
Kereszthegy Remetea/ Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ – CSM Tg. Mureş/ Futsal Poli Iaşi
Inter Gheorgheni/ SCM Gloria Buzău – KSE Tg. Secuiesc/ United Galaţi
Fortius 2014 Buzău/ Futsal Club Dunărea Călăraşi – Bukovina Vicov/ FK Odorheiu Secuiesc

Rezultatele din etapa 14

Informatica Timişoara – FK Odorheiu 1 – 2
Autobergamo Deva – United Galaţi 2 – 1
Bukovina Vicov – Gloria Buzău 2 – 7
Clujana Cluj – Dunărea Călăraşi 3 – 9
Politehnica Iaşi – Imperial Wet a fost amânat

Clasament Liga 1

1. Autobergamo Deva 33 p (105 – 31)
2. United Galaţi 31 puncte (81 – 31)
3. Imperial Wet 28 p (79 – 33) (un joc mai puţin)
4. Dunărea Călăraşi 27 p (74 – 36)
5. Informatica Timişoara 24 p (69 – 34)
6. FK Odorheiu 24 p (94 – 60)
7. Futsal Poli Iaşi 13 p (36 – 46) (un joc mai puţin)
8. Gloria Buzău 13 p (36 – 77)
9. Bukovina Vicov 3 p (41 – 154)
10. Clujana Cluj 0 p (23 – 136)

etapa viitoare, 16 februarie

Politehnica Iaşi – Informatica Timişoara
Imperial Wet – Clujana Cluj
Dunărea Călăraşi – Bukovina Vicov
Gloria Buzău – Autobergamo Deva
United Galaţi – FK Odorheiu

Back to top button