glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Rezultate bune pentru atleţii deveni la Campionatele Naţionale

Sala de Atletism din Bacău a găzduit în paralel, timp de două zile la finalul săptămânii trecute, două competiţii la care au participat cei mai buni atleţi din ţară. A fost vorba despre etapa întâi din Campionatul Naţional de seniori, tineret şi juniori (CNS) şi despre ediţia cu numărul 24 a Campionatului Naţional Universitar (CNU), la care au fost prezenţi sportivi de la majoritatea centrelor universitare din întreaga ţară.

Sportivii deveni s-au prezentat bine la acest prim concurs al anului, în perspectiva unui sezon atletic deosebit de încărcat cu competiţii internaţionale de anvergură, dintre care amintim doar Campionatele Mondiale şi Europene din 2019.

Opt medalii pentru Deva în întrecerile de la Bacău

În întrecerea seniorilor Florentina Iusco a terminat pe primul loc la lungime atât în Campionatul Naţional cât şi în Campionatul Naţional Universitar, cu o săritura care a măsurat 6,34 metri. Sportiva pregătită la Cetate Deva de profesorul Nicolae Alexe (foto) a participat şi la 60 metri plat, unde s-a clasat pe primul loc în CNS şi pe locul al doilea în CNU cu timpul de 7,45 secunde.
Colega ei de club Denisa Bota, antrenată de profesoara Cornelia Juratoni, a terminat pe locul 3 la Universitare în proba de 800 metri cu timpul de 2:25.12, rezultat cu care a încheiat concursul naţional al seniorilor pe locul 10, în condiţiile în care ea încă mai concurează la tineret. Ea a participat şi la 1.500 metri, unde a ocupat locul 12 în CNS cu timpul de 5:02.90.
Georgiana Timu, junioară II legitimată la Cetate Deva, antrenor Nicolae Alexe, s-a clasat pe locul 2 în Campionatul Naţional de seniori la proba de triplusalt cu o performanţă de 12.17 metri. Ea a ocupat locul 5 în întrecerea seniorilor la săritura în lungime, cu rezultatul de 5.64 metri.
Rareş Maier, junior I, antrenat de Mihai Luca, s-a clasat pe locul 6 la seniori în CNS la săritura în lungime cu 6.13 metri. Gheorghe Damian, junior II, de asemenea legitimat la Cetate Deva şi pregătit de Mihai Luca, a ocupat locul 11 la seniori în proba de 60 metri plat cu 7.39 secunde. Raul Dan, tot junior II, antrenor Cornelia Juratoni, a participat în probele de 3.000 metri, unde s-a clasat pe locul 8 la Naţionalele de seniori cu timpul de 9:00.13, şi 1.500 metri, unde a ocupat locul 19 în CNS cu 4:18.69.
Două medalii a obţinut pentru Sport Club Municipal Deva sportiva Antonia Irimie la săritura cu prăjina. Ea a terminat pe locul 3 atât la Campionatul Naţional de seniori cât şi la Campionatul Naţional Universitar, cu un rezultat de 3.30 metri.

„Consider că rezultatele înregistrate de atleţii noştri au fost bune în concursul de la Bacău, un cap-compas spre competiţiile importante. Georgiana Timu va participa vineri şi sâmbătă la Grand Prix-ul de juniori de la Bucureşti, iar săptămâna viitoare, miercuri şi joi, la Naţionalele de Seniori etapa a doua. De vinerea viitoare va merge la lotul naţional cu antrenorul federal Doru Crişan pentru Campionatele Balcanice de juniori de la Istanbul, din 10 februarie, unde va participa doar la săritura în lungime, deşi avea baremul îndeplinit şi la triplusalt. Pentru Florentina Iusco urmează două concursuri importante, Campionatele Balcanice de seniori, tot la Istanbul, dar în 16 februarie, şi etapa finală a Campionatului Naţional, unde sperăm să realizeze baremul de 6.50 metri pentru prezenţa la Campionatele Europene. Este posibil ca ea să realizeze baremul şi la 60 de metri, 7.42 secunde, la Bacău a fost doar cu trei sutimi sub acest rezultat”, a declarat profesorul Nicolae Alexe, antrenor la CNS Cetate Deva.