glasul-hd.ro Web analytics


EvenimentInfracționalitate

„Un cetățean belgian”, trădat în dragoste, a înșelat un bătrân din Hunedoara

Polițiștii hunedoreni au reușit, după cinci luni, să îl prindă pe bărbatul care, pretinzând că este un cetățean belgian, trădat în dragoste, a reușit să îi fure suma de aproximativ 1.700 de euro unui pensionar din municipiul Hunedoara. Omul a fost înșelat de individ, care, spunându-i că a rămas fără banii necesari repatrierii și nu mai are decât două inele, pe care vrea să i le vândă, i-a furat toată agoniseala.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză nu a acționat singur, ci cu încă un individ, care a pretins că este un angajat al Primăriei. „<Cetăţeanul belgian> (care vorbea stricat limba română) a apelat la bunăvoinţa octogenarului, susţinând că a fost „trădat în dragoste” de o tânără hunedoreancă şi a rămas fără banii necesari repatrierii, motiv pentru care i-a oferit spre vânzare hunedoreanului două inele bărbătești, despre care a susținut că sunt din aur. Pentru finalizarea tranzacției, persoana vătămată i-a invitat pe cei doi necunoscuţi în locuința sa. Ajuns în apartament, hunedoreanul a achitat suma de 100 euro pentru un inel, moment în care persoanele necunoscute au observat unde îşi păstrează bărbatul economiile, și în timp ce unul dintre bărbați negocia vânzarea celui de-al doilea inel pentru suma de 300 de lei, cel de-al doilea bărbat a sustras dintr-un sertar suma de 1.700 de euro, după care cei doi au părăsit apartamentul”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Hunedoara. După aproape cinci luni de la acel moment, polițiștii hunedoreni au reușit să îl prindă pe principalul suspect. Acesta este un tânăr de 37 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care a fost reținut. Numai că, în cursul zilei de ieri, chiar înainte de a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă, bărbatul i-a dat pensionarului banii pe care i-a furat. Cei doi s-au împăcat, astfel că impostorul a fost pus în libertate.

Atenționările polițiștilor

Polițiștii din județul nostru se confruntă tot mai des cu astfel de cazuri, tocmai de aceea ei îi atenționează pe hunedoreni să nu dea curs unor amăgiri legate de câştiguri iluzorii la concursuri la care nu aţi participat, ori de cumpărarea unor chilipiruri. De asemenea, nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, care pretind că sunt reprezentanţi ai unor societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii publice, firme de curierat, comis voiajori, ori sub un alt pretext), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi/sau legitimaţia de serviciu (eventual solicitând sprijinul unui vecin de încredere sau al şefului de scară). Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, aparent întâmplător, pe stradă sau în zona blocului. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini în scopul comiterii unor infracţiuni de furt din locuinţe sau înşelăciune.

Adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

Tags
Back to top button
Close
Close