glasul-hd.ro Web analytics


Timp liber

Trei filme, o premieră teatrală şi un concert de flaut şi pian în acest weekend

Hunedorenii au ocazia să ia parte în acest sfârşit de săptămână la o serie de evenimente de toate genurile. Cinefilii au posibilitatea să vizioneze trei filme la cinematograful devean, iar pasionaţii de teatru sunt invitaţi la premiera spectacolului „Nastasia” la Petroşani. Melomanii sunt aşteptaţi la un recital de flaut şi pian la centrul cultural devean.

„Al şaptelea pitic”, „Ilegitim” şi „Banat”, la cinematograful devean

Cinefilii au ocazia să vizioneze în acest sfârşit de săptămână trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Al şaptelea pitic” în regia lui Harald Siepermann şi Boris Aljinovic, şi „Ilegitim” regizat de deveanul Adrian Sitaru. Totodată, la cinematograful devean va rula în premieră filmul „Banat” regizat de Adriano Valerio.  Prima peliculă, adresată copiilor, va rula începând de astăzi şi până miercuri, de la ora 15:00. Preţul unui bilet este şase lei. Sinopsis: Este ajunul celei de-a 18-a aniversări a prinţesei Rose, iar la castelul Fantabularasa, tot regatul se pregăteşte pentru sărbătoare. Au sosit deja Albă ca Zăpada, cei şapte pitici, Cenuşăreasa şi Scufiţa Roşie. Chiar înainte ca orologiul să bată miezul nopţii, Bobo, cel mai mic dintre pitici, o înţeapă din greşeală pe Prinţesa Rose (Frumoasa din Pădurea Adormită) cu un ac blestemat, iar întregul regat cade într-un somn de o sută de ani! Bobo şi ceilalţi şase pitici pornesc într-o aventură periculoasă, pentru a-l găsi pe Jack, care să o trezească pe Rose cu sărutul lui. Ei îi vor înfrunta cu vitejie şi umor pe dragonul care scuipă flăcări şi pe Dellamorta, vrăjitoarea cea rea şi geloasă! Cel de-al doilea film spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort. Acţiunea poate fi urmărită de la ora 17:00, iar preţul unui bilet este opt lei. Lungmetrajul „Banat”, al regizorului Adriano Valerio, care a primit o menţiune specială la Festivalul de la Cannes 2013 pentru scurtmetrajul său „37°4 S”, va fi realizat în coproducţie cu România, o parte din filmări având loc în Banat. Filmul spune povestea unor tineri aflați în plină criză: un moment suficient de apăsător îi privează pe Ivo și Clara de libertatea de a visa. Sunt doi străini care își împart bunele și relele vârstei de 30 de ani, precum și dezamăgirea față de tot ce îi înconjoară. Clara a ieșit dintr-o relație de lungă durată și e pe cale să își piardă locul de muncă. Ivo este șomer, iar frustrările îl împing spre o decizie radicală. Pelicula va rula la cinematograful devean începând de astăzi şi până miercuri, de la ora 19:00, iar preţul unui bilet este opt lei.

„Nastasia”, în premieră la Petroşani

Pasionaţii de teatru au ocazia să ia parte la o nouă premieră la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani. Este vorba despre „Nastasia”, o poveste de cartier după „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu. Spectacolul poate fi urmărit sâmbătă, de la ora 18:00, iar preţul unui bilet este 20 de lei. Reprezentanţii teatrului din Petroşani au anunţat că având în vedere cererea mare de bilete pentru spectacol, acesta va avea reprezentații și în următoarele două sâmbete, respectiv 16 și 23 aprilie, de la ora 18:00.

La Vida Loca – recital de flaut şi pian, la Deva

Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles aduc în România muzica Americii de Sud, într-o nouă interpretare, plină de lirism şi virtuozitate explozivă în cadrul turneului „La Vida Loca”. Acesta va cuprinde unele dintre cele mai îndrăgite cântece și dansuri latino americane. Proiectul, susținut de Radio România Muzical, reprezintă, după cum mărturisește Matei Ioachimescu, o premieră absolută în spațiul muzical românesc. „Împreună cu Alfredo aducem noi impulsuri în repertoriul pentru pian și flaut, prezentând de această dată lirismul și virtuozitatea explozivă a muzicii din America de Sud. O bucurie imensă de a cânta, povești sonore despre viață, dragoste imposibilă, celebrarea naturii sau dans, dar și o lucrare special compusă pentru acest eveniment de compozitorul Mario Forte, toate acestea promit sa încălzească inimile ascultătorilor”, menţionează Matei Ioachimescu. Turneul se va desfășura în perioada 10-17 aprilie 2016 şi va debuta la Deva, duminică, 10 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” (Sală „Liviu Oros”). Concertul va începe la ora 19:00, iar biletele se pot cumpăra de la locaţia evenimentului până în ziua spectacolului. Preţul unui bilet este 20 de lei.

Tags
Back to top button
Close
Close