glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Țebea, Hunedoara Dog Show, Cupa Shine Dance, „Șantaj” și filme – în weekend

Acest sfârșit de săptămână se anunță unul plin de evenimente de toate genurile și pentru toate vârstele și gusturile. Iubitorii de istorie și tradiție sunt așteptați la Serbările Naționale de la Țebea, pasionații de teatru au ocazia să vizioneze „Șantaj”, un spectacol în premieră la Teatrul de Artă Deva, iar cinefilii pot viziona mai multe filme la cinematograful „Patria” din Deva și „Flacăra” din Hunedoara. Tot în acest weekend, hunedorenii vor putea lua parte la „Hunedoara Dog Show”, Cupa Shine Dance și la Ziua Sântuhalmului.

 

146 de ani de la moartea lui Avram Iancu

 

Iubitorii de istorie, tradiție și muzică populară de calitate sunt așteptați în acest final de săptămână la Serbările Naţionale de la Ţebea. Manifestările sunt organizate cu prilejul împlinirii a 146 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit și „Crăișorul Munților”. Acțiunile debutează duminică, de la ora 10:30, cu o slujbă religioasă de pomenire, evocare istorică și ceremonia depunerii de coroane. Urmează apoi defilarea gărzii de onoare, iar de la ora 14:30 va începe spectacolul folcloric. Cap de afiș anul acesta este Nicolae Furdui Iancu. De asemenea, pe scenă va mai urca Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, dar și cunoscuții interpreți de muzică populară: Sava Negrean Brudașcu, Veta Biriș, Aneta Stan, Liliana Laichici, Alexandru Pugna, Olguța Berbec, Antoneta și Liviu Buțiu, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Ovidiu Olari, Pera Bulz etc., acompaniați de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean ” Deva. Spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor. Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, Consiliul Judeţean, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara şi Primăria Baia de Criş.

 

„Hunedoara Dog Show”, la Simeria

 

Stadionul CFR Simeria găzduiește în weekend un eveniment dedicat în totalitate câinilor. Este vorba despre două expoziții de frumusețe canină – CAC din cadrul „Hunedoara Dog Show”. Evenimentul se va desfășura sâmbătă și duminică și este organizat de Asociația Chinologică a Câinilor de Rasă a județului Hunedoara în colaborare cu Asociația Chinologică Română și cu sprijinul Primăriei Orașului Simeria. Expozițiile de frumusețe canină vor debuta cu arbitrajul câinilor la ringuri, după care se vor desfășura concursurile speciale în cadrul programului „Best in Show”. Pe lângă concursurile speciale Best Baby, Best Puppy, Best Veteran, Best Junior, Cea mai bună pereche, Cel mai bun grup de creștere, se va desfășura și concursul Junior handler – o competiție dedicată tinerilor participanți și în cadrul căreia fiecare copil își va prezenta prietenul patruped în ringul central. Corpul de arbitri al expozițiilor de frumusețe canină din cadrul „Hunedoara Dog Show” este format din arbitri de prestigiu, recunoscuți de Federația Chinologică Internațională: Cristina Vasilev (RO), Dagmar Klein (RO), Catrinel Păuna (RO), Nicoleta Crişan (RO), Darko Zivanovic (SRB), Călin Simu (RO) și Marian Drăgănescu (RO). Din partea Asociației Chinologice Române va fi delegat Horațiu Stan. „În colaborare cu Școala de dresaj canin NIKARAD și canisa Von Mafi Haus avem plăcerea să invităm toți iubitorii de câini să ia parte și la o serie de demonstrații de dresaj canin unde vor fi prezentate exerciții de disciplină de bază, precum și exerciții de disciplină, pază și protecție din sportul canin MONDIORING. Se va interacționa cu publicul prin anumite exerciții la care se va solicita sprijinul copiilor prezenți. De asemenea, se va sublinia importanța controlului agresivității câinelui, asta însemnând ca atunci când un câine este trimis la atac trebuie să poată fi chemat înapoi la terminarea atacului sau chiar să întrerupă atacul înainte de a prinde persoana care fuge. Mulțumim pe această cale Școlii de dresaj canin NIKARAD și canisei Von Mafi Haus pentru prezența la expoziția noastră. Intrarea expozanților și a vizitatorilor la eveniment este liberă”, au menționat organizatorii. Sponsorii principali ai evenimentului sunt AVIS 3000 și ROYAL CANIN.

 

„Șantaj” deschide noua stagiune a teatrului devean

 

Pasionații de teatru au ocazia să vizioneze astăzi un spectacol în premieră, care va deschide stagiunea de toamnă a Teatrului de Artă Deva. Este vorba despre „Șantaj”, o adaptare după Ludmila Razumovskaia, în regia lui Cosmin Crețu. Spectacolul va fi pus în scenă de la ora 19:00. Potrivit reprezentanților TAD, piesa este realizată în colaborare cu tineri, absolvenți ai Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. „A devenit astăzi o idee axiomatică cea conform căreia investiția cea mai sănătoasă în România ar trebui să fie cea în educație. Dar, chiar dacă ea ar trebui convertită în zero-uri atașate bugetului educației, există un aspect de neuitat: educația NU înseamnă numai materii curriculare, iar școala nu trebuie să fie exclusiv spațiul de predare a acestora. Ci mult mai mult de atât – unul în care ideile, comportamentele și principiile de viață să stea mai presus decât ideea de note, teze sau evaluări. <Nu există educație, există doar exemplu personal> spunea, cândva, marele Gheorghe Țițeica. Iar spectacolul nostru aduce cinci asemenea exemple, adresându-se tineretului, dar și celor care le lasă această lume moștenire. Toți, uniți în jurul unei idei: Cât de departe se poate ajunge pentru o notă la Bacalaureat?”, a afirmat regizorul Cosmin Crețu. Din distribuție fac parte Roxana Olșanschi, Laurențiu Lungu, Viorica Bulgac, Aurelian Răducu Gheorghe, Theodor Gabriel Crețu și Edgar Bunea. Biletele pot fi procurate de la Agenția Teatrală, iar prețul unuia este 30 lei, respectiv 15 lei cu reducere  (pensionari, elevi, studenți). Rezervări bilete la tel. 0766068728.

 

Filme în premieră la Deva și Hunedoara

 

Cinefilii din județ pot viziona în acest final de săptămână mai multe filme, unele în premieră, la Cinematograful „Patria” din Deva și la „Flacăra” din Hunedoara. Astăzi, de la ora 15:00 și 20:00, la cinematograful devean va rula „Călugărița: Misterul de la mănăstire” în regia lui Corin Hardy și „Legenda lui Slender Man”, regizat de Sylvain White de la 17:30. Sâmbătă și duminică, programul se schimbă. Astfel, de la ora 15:00, va putea fi vizionat „Luis și mini-extratereștrii” (regizori Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack), de la 17:30, „Legenda lui Slender Man”, iar de la ora 20:00 – „Călugărița: Misterul de la mănăstire”. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Programul Cinematografului din Hunedoara este următorul: Vineri – ora 14:00 – „Alpha” (regizor Albert Hughes, 3D), 17:00 – „Deadpool 2” (reg. David Leitch, 2D), 20:00 – „The Nun / Călugărița: Misterul de la mănăstire” (2D); Sâmbătă – ora 11:00 – „Luis și Mini-Extratereștrii” (3D), 14:00 – „Deadpool 2” (2D), 17:00 – „The Nun / Călugărița: Misterul de la mănăstire” (2D), 20:00 – „Alpha” (3D); Duminică – ora 11:00 – „Luis și Mini-Extratereștrii” (3D), 14:00 – „Taxi 5” (reg. Franck Gastambide, 2D), 17:00 – „Alpha” (3D), 20:00 – „The Nun / Călugărița: Misterul de la mănăstire” (2D). Prețul unui bilet la un film 3D este 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet costă 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.

 

Spectacol folcloric și petrecere ardelenească de Ziua Sântuhalmului

 

Pasionații muzicii populare sunt invitați duminică, la un spectacol folcloric și o petrecere ardelenească de Ziua Sântuhalmului. Evenimentul debutează la ora 16:30, în curtea Căminului Cultural din Sântuhalm, cu un spectacol folcloric care va fi susținut de interpreții Oana Bozga, Doinel Hândorean, Lavinia Zselnyan, Gabi Nicolae și Nelu Ban Fîntînă, acompaniați de formația condusă de Adi Zselnyan. La ora 21:30, locuitorii din Sântuhalm sunt invitați la o petrecere ardelenească tradițională, susținută de Iulia Cristiana Țanc și Daniel Jit cu formația. Intrarea la eveniment este liberă. Evenimentul este organizat în parteneriat cu  Asociația „Astra” Sântuhalm.

 

Cupa Shine Dance la Hunedoara

 

Ediția I a Cupei „Shine Dance”, concurs zonal de dans sportiv, sub egida Federației Române de Dans Sportiv, are loc sâmbătă, 8 septembrie, la Hunedoara, în Sala de Sport a Colegiului Național „Traian Lalescu”, de la ora 09:00. Conform organizatorilor, „un astfel de concurs nu a mai avut loc la Hunedoara de mai bine de 25 de ani”. La concurs și-au anunțat prezența perechi de dansatori din județele Hunedoara, Alba, Timiș, Arad și Brașov, iar acesta se va desfășura pe categorii de vârstă. Evenimentul este organizat de Federația Română de Dans Sportiv împreună cu Clubul Sportiv Shine Dance.

Vezi și

Close