glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani a terminat pe podium Campionatul Naţional de Rugby în 7

Conform aşteptărilor, ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Rugby 7 (CNR 7), competiţie rezervată echipelor din Divizia Naţională de Seniori (DNS), a revenit celor de la CS Năvodari. Aflată pe primul loc în clasamentul general înaintea ultimei etape şi profitând de avantajul terenului propriu – turneul decisiv s-a disputat pe Stadionul “Flacăra” din Năvodari – trupa de la malul mării s-a impus cu autoritate în clasamentul general, la 20 de puncte în faţa celei de-a doua clasate.

Pentru celelalte poziţii de pe podium lupta a fost extrem de strânsă, trei echipe fiind departajate la final de diferenţe minime. Ştiinţa Petroşani a încheiat turneul de la Năvodari pe locul 5, iar în clasamentul ediţiei 2017 a CNR 7 a terminat pe locul 3, la doar cinci puncte de ocupanta poziţiei a doua, RC Bârlad, şi la un singur punct în faţa RCM Galaţi, campioana de anul trecut a ediţiei inaugurale.

Doar locul 3 în grupă pentru petroşăneni

Deşi au început turneul de la Năvodari cu o victorie dătătoare de speranţe, 17 – 5 cu Stejarul Buzău, rugbyştii de la Ştiinţa nu au continuat în acelaşi ritm în grupa A. Dacă înfrângerea în partida cu gazdele competiţiei a fost una scontată, deşi scorul a fost aspru, 40 – 7, în schimb jocul pierdut în ultima etapă, 0 – 12 cu Tomitanii Constanţa, formaţie nou înscrisă în DNS, a fost o surpriză mare. Petroşănenii au terminat astfel abia pe locul 3 în grupa lor, evoluând în meciul de clasament pentru locurile 5 – 6. Acolo Ştiinţa nu a avut probleme în disputa cu CSU AV Arad, câştigând cu 28 – 7.

Grupa B a fost câştigată de RC Bârlad, cu trei victorii din tot atâtea partide, care a acces astfel în finală. Ultimul act al CNR 7 a revenit celor de la CS Năvodari, care s-au impus în faţa bârlădenilor cu 21 – 7. Finala mică a adus o nouă surpriză din partea Tomitanilor, care au învins pe RCM Galaţi cu 17 – 5.

Clasamentul etapei a treia din CNR 7
1. CS Năvodari            33 p
2. RC Bârlad                28 p
3. CS Tomitanii           25 p
4. RCM Galaţi              19 p
5. Ştiinţa Petroşani      17 p
6. CSU AV Arad          13 p
7. Stejarul Buzău         9 p
8. Sportul Studenţesc 4 p

Clasamentul general final:

1. CS Năvodari            92 p
2. RC Bârlad                72 p
3. Ştiinţa Petroşani      67 p
4. RCM Galaţi              66 p
5. CSU AV Arad          52 p
6. Tomitanii                 44 p
7. Stejarul Buzău         23 p
8. Sportul Studenţesc 20 p