glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Naţionala de fotbal pe plajă joacă în Liga Europeană pentru promovarea în elită

Cu şase jucători de la ACS West Deva în componenţă, Naţionala de fotbal pe plajă a României va evolua la Warnemünde, în Germania, la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul Diviziei B a Ligii Europene. România va întâlni în grupa de calificare, pe rând, Olanda (vineri, 25 august), Lituania (sâmbătă, 26 august) şi Anglia (duminică, 27 august), iar obiectivul este fără îndoială revenirea în elita continentală – Divizia A.

Cei 12 jucători convocaţi s-au pregătit timp de cinci zile, din 14 până în 18 august, în staţiunea Jupiter (acolo unde s-a desfăşurat şi ediţia din acest an a Campionatului Naţional, câştigată fără emoţii de ACS West Deva). La întrecerile Diviziei B a Euro Beach Soccer League participă anul acesta 15 echipe, ceea ce constituie o premieră, iar cele mai bune opt dintre acestea vor evolua în perioada 31 august – 3 septembrie, la Teracina, Italia, în Promotion Final, pentru locul care duce în Divizia A.

Joi se pleacă în Germania, vineri e primul meci

“Miercuri (n. red. azi) întreg lotul se va reuni la Mogoşoaia, iar joi plecăm în Germania, unde în aceeaşi zi, de la ora 18, este programat antrenamentul oficial de acomodare cu terenul. Vineri jucăm cu Lituania, teoretic cea mai slabă echipă din grupă, meci de la care sperăm să luăm cele trei puncte. Urmează, în ordine, partidele cu Olanda şi Anglia, din care avem nevoie de minimum trei puncte pentru a merge în faza următoare a Ligii Europene, în Italia. Sunt însă încrezător că putem câştiga atât cu Olanda cât şi cu Anglia. Aceasta cu toate că de la noi va lipsi Marian Măciucă, accidentat, care va sta şase săptămâni, o pierdere grea din lotul nostru. Am însă încredere în băieţi, atât în cei vechi cât şi în cei noi, care au venit acum la Naţională. Încercăm să îi integrăm pe cei noi, să facem trecerea de la generaţia care a fost la următoarea, ceea ce este întotdeauna dificil. Va fi dificil şi pentru că încercăm să îi aducem la alt nivel decât la Campionatul Naţional pentru această competiţie europeană. Mă bucur că a apărut această echipă nouă, West Deva, care şi-a adus jucători de valoare, pentru că e greu în ziua de azi să alcătuieşti o formaţie competitivă. Ştiu că Deva avea echipă de futsal foarte bună, a şi ieşit campioană, acum are şi una de fotbal pe plajă care dă majoritatea jucătorilor de Naţională”, a declarat Viorel Farcaş, antrenorul Naţionalei României de fotbal pe plajă, în exclusivitate pentru Glasul Hunedoarei.

Din lotul României pentru ediţia din 2017 a Euro Beach Soccer League fac parte şi jucătorii de la ACS West Deva care au cucerit titlul naţional în acest an Paul Andrei Neag, Ionuţ Florea, Iulian Răvoiu, Bogdan Ciocănel, Emil Vîrtan şi Petru Voica. Se contează mult pe experienţa acumulată de aceştia la Euro Winners Cup 2017 (echivalentul Ligii Campionilor la fotbal pe plajă), deşi va lipsi Marian Măciucă, o “piesă grea” din angrenajul atât al Naţionalei cât şi al campioanei României.

În 2017 FIFA Beach Soccer World Cup (Cupa Mondială) la fotbal pe plajă s-a desfăşurat la Nassau, în Bahamas (27 aprilie –7 mai), competiţie la care România nu s-a calificat. Tot în acest an se va desfăşura cea de-a 20-a ediţie a Euro Beach Soccer League – Liga Europeană, competiţie echivalentă cu Campionatul European din fotbal – întrecere în care România urmează să evolueze în Divizia B, după ce în sezonul trecut a retrogradat din Divizia A. Până acum Naţionala noastră a participat la şapte ediţii ale Ligii Europene, cinci în Divizia A şi două în Divizia B, de unde a promovat de fiecare dată.