glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani a pierdut derbyul de la Năvodari din play-off

Prima înfrângere din ediţia 2018 – 2019 a Diviziei Naţionale de Seniori la rugby pentru Ştiinţa Petroşani s-a consemnat sâmbătă, în în deplasarea de la Năvodari, cu Clubul Sportiv din localitate. Partida a contat pentru etapa a treia din play-off. Gazdele s-au impus la final cu 17 – 11, după ce la pauză elevii lui Adrian Costache conduceau cu 6 – 0 prin punctele realizate de George Borş printr-un dropgol şi o lovitură de pedeapsă.

În repriza secundă cei din Năvodari au întors rezultatul, reuşind trei încercări prin Mihai Comănici, Răzvan Barbu şi Bogdan Sasu, una transformată de Alexandru Trandafir, în timp ce Ştiinţa a punctat prin eseul lui Ionuţ Donici, care i-a adus doar punctul bonus defensiv. În urma acestui rezultat CS Năvodari rămâne lider, iar Ştiinţa a coborât până pe locul 3.

Năvodari – Bârlad şi Bârlad – Ştiinţa decid ordinea pe podium

În celelalte partide ale rundei a treia s-au înregistrat următoarele rezultate: CSM Bucovina Suceava – RC Griviţa Bucureşti 10 – 26 (2 – 4 la eseuri) şi RC Bârlad – RC Gura Humorului 29 – 18 (4 – 3 la eseuri), cu învingătoarele luând punctul bonus ofensiv. În urma acestor rezultate, în clasamentul din play-off conduc CS Năvodari şi RC Bârlad cu câte 14 puncte, departajate de esaveraj (+ 131 faţă de + 48), urmate de Ştiinţa Petroşani cu 11, Griviţa Bucureşti cu 6, Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului, ambele fără nici un punct.
Ştiinţa mai are de disputat două meciuri în play-off, la sfârşitul acestei săptămâni acasă cu Griviţa Bucureşti şi, în ultima etapă, în deplasare cu Rugby Club Bârlad. Petroşănenii sunt calificaţi matematic în semifinalele Diviziei Naţionale, rămâne de văzut doar de pe ce loc vor aborda penultima fază a competiţiei. Acest lucru contează foarte mult, deoarece primele două clasate vor avea avantajul terenului propriu în manşa unică din semifinale, unde se joacă în sistemul locul 1 – locul 4 şi locul 2 – locul 3.
Într-o partidă din play-out, CSU AV Arad – CSM Sibiu 40 – 15. În clasamentul din play-out conduce CSM Galaţi cu 10 puncte, urmată de CSU AV Arad cu 5 puncte şi CSM Sibiu cu 0 puncte.
Sâmbătă, 20 aprilie, sunt programate meciurile etapei a patra din play-off, după următorul program:
CS Năvodari – RC Bârlad
Ştiinţa Petroşani – RC Griviţa Bucureşti
RC Gura Humorului – CSM Bucovina Suceava
Tot sâmbătă se joacă şi un meci din play-out, CSM Galaţi – CSU AV Arad. În tur la Sânicolau au câştigat gălăţenii cu 27 – 7.