glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani începe campionatul cu un meci acasă

Sâmbătă, 15 septembrie, se va da startul în noua ediţie a Diviziei Naţionale de Seniori la rugby (DNS), sezonul 2018 – 2019. Aşa cum v-am informat la vremea respectivă în ziarul nostru, campionatul celui de-al doilea eşalon valoric a suferit în această vară modificări substanţiale de structură. Pe scurt, DNS şi Divizia A (respectiv eşaloanele 2 şi 3 din rugbyul românesc) au fost comasate într-o singură competiţie, care se va juca pe grupe geografice – pentru cheltuieli de deplasare mai reduse, evident.

 

Până la urmă, din cele 12 echipe care se înscriseseră iniţial au rămas 11 chiar înaintea debutului în noul sezon. Aceasta din cauză că ACS Rugby Moromeţii Turnu Măgurele, club înfiinţat în 2017, s-a retras din campionat, iar meciurile pe care trebuia să le dispute i-au fost anulate. Grupa Centru-Sud va avea astfel doar cinci echipe, în timp ce Grupa Centru-Nord, din care face parte şi Ştiinţa Petroşani, rămâne cu şase formaţii.

 

Primul adversar este debutanta din Gura Humorului

 

Proaspăta câştigătoare a Campionatului Naţional de Rugby în 7, Ştiinţa Petroşani, va disputa primul joc din noua ediţie a Diviziei Naţionale duminică, de la ora 11, pe propriu teren. Adversara sa este cea de a doua debutantă în competiţie, Rugby Club Gura Humorului, care spre deosebire de Turnu Măgurele a confirmat înscrierea şi va începe sezonul. Este prima prezenţă a adversarei Ştiinţei într-o întrecere a seniorilor, până acum gruparea din Gura Humorului activând doar la nivel de juniori, sub titulatura de Clubul Sportiv Şcolar. Se anunţă o misiune aparent facilă pentru formaţia condusă de pe banca tehnică de Adrian Costache, însă în rugby nici un oponent nu este subestimat din start (aşa cum se întâmplă din păcate în multe alte sporturi) şi i se acordă respectul cuvenit unui partener de întrecere.

 

Etapă cu gazdele favorite în cele două grupe

 

Toate celelalte partide ale rundei inaugurale din DNS se vor juca sâmbătă. În Grupa Centru-Nord a Ştiinţei se dispută întâlnirile dintre ultimele două clasate din Divizia Naţională şi ultimele două din Divizia A în sezonul precedent. La Arad CS Universitatea Aurel Vlaicu primeşte vizita lui CS Municipal Sibiu, iar la Suceava Bucovina va juca în compania celor de la CS Mănăştur. Ambele meciuri încep la ora 11.
Tot sâmbătă, dar de la ora 14, în Grupa Centru-Sud la Galaţi se joacă RC Municipal – RC Griviţa Bucureşti, iar de la ora 15 la Bârlad se întâlnesc Rugby Club din localitate şi Sportul Studenţesc Bucureşti. Şi aici amândouă formaţiile bucureştene vizitatoare provin din eşalonul inferior, Griviţa şi Sportul disputând anul trecut finala Diviziei A (câştigată de Griviţa cu 25 – 7), astfel că se anunţă o etapă a gazdelor. CS Năvodari va sta în această rundă, după retragerea Moromeţilor din Turnu Măgurele.

 

Etapa 1

Grupa Centru-Nord:
CSU AV Arad – CSM Sibiu
CSM Bucovina Suceava – CS Mănăştur
Ştiinţa Petroşani – RC Gura Humorului se joacă duminică
Grupa Centru-Sud:
RC Bârlad – Sportul Studenţesc Bucureşti
RCM Galaţi – RC Griviţa Bucureşti
CS Năvodari – Moromeţii Turnu Măgurele a fost anulat