glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Surprize pe bandă rulantă în seria a patra din Liga 3 la fotbal

După trei etape disputate din cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, „calculul hârtiei” a fost complet dat peste cap în seria a patra. Nimeni nu se aştepta ca echipe precum Lipova, Dumbrăviţa, Avrig sau Cermei să se instaleze pe locurile din fruntea clasamentului, în timp ce prezumptivele favorite Reşiţa, Sebiş sau Cugir să se afle undeva pe la mijloc sau de-a dreptul în coada ierarhiei (cazul şocant al reşiţenilor de la CSM Şcolar).

 

Să mai spunem că după un start mai mult decât promiţător (Hunedoara a câştigat acasă cu Giarmata, Deva în deplasare la Ocna Mureş, ambele cu acelaşi scor, 2 – 0), ambele reprezentante ale judeţului nostru în liga a treia au cedat ritmul în următoarele două runde. Sigur, campionatul e abia la început, mai e foarte mult de jucat, însă un singur punct obţinut de cele două formaţii hunedorene în patru meciuri jucate este mult prea puţin pentru a fi mulţumitor.

 

Şoimii, pe primul loc şi graţie succesului cu Cetate

 

Singura formaţie cu maxim de puncte în seria a patra este Şoimii Lipova, aflată pe val după trei victorii consecutive: 3 – 1 cu Naţional Sebiş (o surpriză la vremea respectivă), 5 – 1 în deplasare cu CS Ocna Mureş şi 4 – 0 cu Cetate Deva. O însoţesc pe podium două echipe neînvinse, nou promovata ACS Dumbrăviţa (care în runda precedentă a realizat scorul de până acum al campionatului, 7 – 1 cu aceeaşi nefericită Ocna Mureş) şi Unirea Alba Iulia, ambele acumulând câte şapte puncte. Dacă mai adăugăm că în clasament urmează, cu câte şase puncte, alte două echipe fără veleităţi la promovare, FC Avrig şi Gloria Lunca Teuz Cermei, avem tabloul unui început de sezon absolut de neanticipat pentru nimeni.

 

Deva – două înfrângeri la rând, Hunedoara – un singur punct cu „albanezele”

 

Aşa cum spuneam mai sus, bilanţul celor două echipe hunedorene este – oricum am întoarce-o şi interpreta-o – mai degrabă negativ. CNS Cetate a cedat imediat cele trei puncte luate la Ocna Mureş în partida de pe teren propriu cu Millenium – acel inexplicabil 0 – 1 – şi a pierdut la scor la Lipova, iar Hunedoara a fost învinsă la Alba Iulia de Unirea şi a remizat dramatic acasă cu Metalurgistul Cugir, după un meci de infarct, cu gol primit în ultimul minut.
Sigur, Cetate Deva este la zero la „adevărul”, iar CS Hunedoara a avut o evoluţie chiar bună în ultima etapă, însă clasamentul seriei – cel care contează – enunţă clar următoarele: Hunedoara este pe locul 8, cu 4 puncte din 9 posibile (şi minus 2 la „adevăr”), iar Cetate pe locul 11, cu 3 puncte. De aici se pleacă cu discuţie pentru ceea ce va urma în partidele pe care cele două le vor disputa în acest sfârşit de săptămână.

 

Rezultate etapei a treia

 

Şoimii Lipova – Cetate Deva 4 – 0
ACS Dumbrăviţa – CS Ocna Mureş 7 – 1
Gloria Lunca Teuz Cermei – Ghiroda şi Giarmata Vii 2 – 1
CS Municipal Lugoj – CSM Şcolar Reşiţa 0 – 0
Millenium Giarmata – Unirea Alba Iulia 1 – 4
Industria Galda de Jos – Naţional Sebiş 1 – 2
Crişul Chişineu Criş – FC Avrig 3 – 1
CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir 3 – 3

Clasamentul seriei

 1. Şoimii Lipova 9 puncte (golaveraj 12 – 2)
 2. ACS Dumbrăviţa 7 p (12 – 4)
 3. Unirea Alba 7 p (7 – 2)
 4. FC Avrig 6 p (4 – 3)
 5. Gloria Cermei 6 p (4 – 4)
 6. Metalurgistul Cugir 5 p (8 – 5)
 7. Crişul Chişineu 5 p (7 – 5)
 8. CS Hunedoara 4 p (5 – 5)
 9. Naţional Sebiş 4 p (4 – 5)
 10. Ghiroda şi Giarmata 3 p (5 – 6)
 11. Cetate Deva 3 p (2 – 5)
 12. Millenium Giarmata 3 p (2 – 6)
 13. Şcolar Reşiţa 2 p (3 – 4)
 14. Municipal Lugoj 2 p (1 – 4)
 15. Industria Galda 0 p (1 – 5)
 16. CS Ocna Mureş 0 p (2 – 14)

 

Programul etapei a patra

vineri, 14 septembrie
Cetate Deva – Unirea Alba Iulia
Metalurgistul Cugir – Millenium Giarmata
Ghiroda şi Giarmata Vii – Crişul Chişineu Criş
Naţional Sebiş – Gloria Lunca Teuz Cermei
Şoimii Lipova – ACS Dumbrăviţa
sâmbătă, 15 septembrie
CSM Şcolar Reşiţa – CS Hunedoara
FC Avrig – CS Municipal Lugoj
CS Ocna Mureş – Industria Galda de Jos