glasul-hd.ro Web analytics


Comunitate

Start la lectură. Salonul Hunedorean al Cărții și-a deschis porțile pentru hunedoreni

Un eveniment cultural de mare rezonanță în viața comunității locale din Deva și din județ a debutat ieri, la Deva. Este vorba despre Salonul Hunedorean al Cărții, eveniment care ajunge anul acesta la cea de-a XVIII-a ediție și care reunește laolaltă apariţiile editoriale de ultimă oră şi ofertele de carte ale 119 edituri din judeţ şi din ţară.

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează şi anul acesta, unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale, de către publicul iubitor de carte din Deva şi întregul judeţ Hunedoara: Salonul Hunedorean al Cărţii. Astfel, timp de patru zile, eleganta Salle d’Or din incinta Deva Mall, va fi locul de desfășurare a acestei adevărate sărbători a cărții, sărbătoare pentru care Biblioteca Județeană s-a pregătit așa cum se cuvine. Deschiderea evenimentului a avut loc ieri, în prezența unui numeros public, de toate vârstele și categoriile ocupaționale. Printre personalitățile județului prezente la eveniment s-a numărat și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, care a rostit câteva cuvinte de apreciere la adresa Salonului. De asemenea, oameni de toate vârstele, de toate profesiile, din Deva și din județ, au venit și în acest an cu mare plăcere și curiozitate la acest Salon, știind că aici vor găsi cărțile pe care le caută, vor găsi titluri noi din orice domeniu și se vor bucura de atmosfera pe care numai foșnetul și mirosul cărților o poate oferi.

119 edituri și „cascadă” de lansări de carte

Anul acesta sunt prezente 119 edituri cu o bogată ofertă de carte din toate domeniile, o participare-record. Sunt prezente edituri din Alba Iulia, Anglia, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Chișinău, Cluj-Napoca, Dej, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Petroșani, Pitești, Reșița, Satu Mare, Sibiu, Simeria, Târgoviște, Timișoara. Toate sunt edituri bine cunoscute care și-au câștigat un loc merituos pe piața de carte din România. Și la această ediție lansările de carte vor fi momente de mare atracție pentru public: „Scânteia vine de la Moscova” a cunoscutului om de televiziune Vartan Arachelian, „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”, scrisă de jurnalista Sabina Fati, și „Fericirea e un ac de siguranță”, semnată Răzvan Exarhu, vor atrage un foarte numeros public dornic să cunoască autorii, să le adreseze întrebări, să stea de vorbă cu ei. Se vor bucura de succes și scriitorii hunedoreni Nicolae Crepcia, Ioan Drăgoi, Gligor Hașa, Dumitru Hurubă, Radu Igna, Mariana Pândaru, Ioan Pârva, Paulina Popa, Constantin Stancu, scriitori care, prin talentul lor, vor găsi drumul spre sufletul cititorilor.

foto casetaDiplomă de excelență pentru bibliotecarul Avram Iancu

Un moment special, în deschiderea salonului, l-a constituit prezența bibliotecarului Avram Iancu, de la Biblioteca Municipală Petroșani, cel care și-a înscris în palmares două realizări absolut remarcabile: traversarea înot a Canalului Mânecii și, de curând, călătoria înot de-a lungul Dunării, din Germania până la vărsarea în Delta Dunării. În semn de prețuire și recunoștință, a primit o Diplomă de Excelență din partea Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva pentru curajul și entuziasmul cu care și-a dus la bun sfârșit expedițiile. „De-a lungul anilor, prin seriozitatea cu care a abordat organizarea Salonului, Biblioteca Județeană a reușit să transforme acest eveniment într-un salon de prestigiu, demn să stea alături de cele mai importante manifestări de acest gen din țară. Am reușit să organizăm, an de an, ediții din ce în ce mai reușite ale Salonului, ediții de calitate, îndrăgite și mult așteptate de iubitorii de carte, dar la fel de apreciate și de tot mai numeroasele edituri pe care le găzduim și cu care ne aflăm în excelente relații. Salonul de anul acesta ne confirmă faptul că au fost binevenite și justificate eforturile Bibliotecii Județene de a coagula în jurul acestui important eveniment cultural un număr tot mai mare de prieteni ai cărții”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.

Back to top button
Close
Close