glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Siegfried Mureşan, propus premier, pentru a doua oară, de Traian Băsescu

Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan a fost, din nou, prima opţiune a PMP ca propunere pentru a ocupa funcţia de prim-ministru al României. Partidul amintit a mai venit şi cu o variantă „de rezervă”, în persoana lui Eugen Tomac.

După ce a criticat dur modul de guvernare al PSD, partid despre care consideră că „nu merită şi nu trebuie să guverneze”, Traian Băsescu a declarat că i l-a propus preşedintelui Klaus Iohannis ca premier pe Siegfried Mureşan. „Spre deosebire de doamna din … Videle, nu?, doamna Dăncilă, de la Videle, are două mandate şi nu s-a auzit de Domnia Sa prin Parlamentul European (…)”. Siegfried Mureşan este parte a grupului PPE, fiind membru PMP, este purtător de cuvânt al PPE, este vicepreşedinte al Comisiei de buget, este membru la Comisia parlamentară de cooperare UE-Republica Moldova. (…) „Eu cred că propunerea noastră reprezintă generaţia Macron, dar şi generaţia Trudeau, din Canada (…). Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu numai portretului robot al lui Dragnea şi Iohannis, propunerea noastră corespunde portretului robot al oricărui cetăţean român”.

Siegfried Mureşan a reacţionat imediat după anunţ: „Le mulțumesc colegilor din Partidul Mișcarea Populară și domnului președinte Traian Băsescu pentru nominalizarea mea ca propunere de prim-ministru al României din partea PMP în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni cu domnul președinte Klaus Iohannis. România are nevoie astăzi de un prim-ministru cu viziune europeană, care să guverneze cu gândul la cetățeni, și nu la interese de partid. El trebuie să înțeleagă că reducerea investițiilor, așa cum o arată ultimele date statistice, eșecul în absorbția fondurilor europene, lipsa reformelor economice, alături de creșterea cheltuielilor bugetare peste nivelul creșterii competitivității și a productivității înseamnă mai puține locuri de muncă pentru oameni și slăbirea economiei”.

Siegfried Mureşan a mai fost propus de PMP pentru postul de şef al Guvernului României, în 2017, imediat după ce PSD l-a demis prin moţiune de cenzură pe Sorin Grindeanu. Touși, șansele sale de a ajunge prea curând premier sunt aproape nule, dată fiind majoritatea covârşitoare deţinută în Parlament de coaliţia PSD – ALDE. De fapt, marți seara, președintele Klaus Iohannis a și anunțat că acceptă propunerea ca Viorica Dăncilă să fie prim-ministru al României.