glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

(GALERIE FOTO) Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului a marcat cu succes deschiderea evenimentelor în Geoparc

Un număr de 94 alergători au luat parte, în minivacanța de 1 mai, la Geopark Challenge – Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului. Potrivit organizatorilor, competiția a deschis cu succes seria evenimentelor majore din Geoparc și a fost principalul eveniment sportiv care continuă tradiția alergării în zonă începută de Crosul Cetății Regale a Hațegului

Concursul s-a desfășurat pe trei probe: semimaraton, ștafetă și cros. Traseul, care a cuprins, atât porțiuni de șosea, cât și de drum neasfaltat, a reprezentat o provocare pentru concurenții care au avut astfel posibilitatea să descopere trei zone de pe teritoriul Geoparcului și anume orașul Hațeg, comuna Sîntămăria Orlea și comuna Sălașu de Sus. Participanții la semimaraton au avut de parcurs 23,49 km, echipele de ștafetă au străbătut aceeași distanță, însă cu schimb în localitatea Bărăștii Hațegului, după parcurgerea a 11,75 km, iar proba de cros s-a desfășurat pe o distanță de 3,4 km. Listele complete de câștigători pe fiecare categorie, participanți și timpii înregistrați sunt disponibile pe http://geoparkchallenge.ro/clasament/. Toți participanții au fost recompensați pentru efortul lor cu diplome, medalii personalizate și câte un voucher de înscriere gratuită la Maratonul Virșlilor, care va avea loc pe 3 iunie, iar cei clasați pe primele locuri la fiecare fiecare probă și categorie au primit premii din partea sponsorilor. „Geopark Challenge – Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului deschide seria evenimentelor majore din Geoparc și este principalul eveniment sportiv care continuă tradiția alergării în zonă începută de  Crosul Cetății Regale a Hațegului. Concursul de alergare a câștigat în amploare și datorită solicitărilor venite din partea concurenților interesați să alerge pe distanțe mai lungi”, au precizat reprezentanții Geoparcului.

Țara Hațegului promovată prin semimaraton

„Organizarea  Geopark Challenge a fost probabil cea mai grea probă pe care am avut-o de trecut. Ne-am propus un obiectiv îndrăzneț și am ridicat ștacheta pentru a ne demonstra nouă și participanților că suntem în măsură să organizăm competiții la nivel înalt aici, în Geoparc. A fost o competiție organizată cu sprijin integral local și acesta este unul dintre motivele pentru care dorim să continuăm promovarea locurilor, a obiectivelor turistice și a oamenilor de pe teritoriul Geoparcului. Anul viitor le vom propune participanților un alt traseu tocmai pentru a le oferi posibilitatea să descopere cât mai multe dintre valorile ce conferă unicitate Țării Hațegului”, a declarat coordonatorul tehnic al competiției, Constantin Crețescu. La rândul lor, și concurenții au fost încântați să alerge și să descopere o parte din singurul Geoparc UNESCO din România. Ștefan Sălăgean este profesor de istorie, a venit tocmai din comuna Tiha Bârgăului, județul Bistrița – Năsăud și a fost primul dintre concurenții probei de semimaraton care a trecut  linia de sosire. „A fost prima mea participare aici, într-un concurs extraordinar și într-o zonă deosebit de frumoasă. În fiecare weekend îmi aleg câteo cursă prin țară. Aceasta este a șaptea sau a opta pe anul acesta, dar anul trecut am făcut 42 de curse”, spune Ștefan Sălăgean, câștigător al probei de semimaraton la categoria de vârstă 18-34 de ani.