glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Amenzi de aproape 250.000 de lei, în minivacanța de 1 Mai

S-au urcat băuți la volan ori au călcat prea tare pedala de accelerație. Peste 600 de șoferi au fost sancționați în minivacanța de 1 Mai, după ce au fost prinși de polițiști încălcând regulile de circulație. Cei mai mulți dintre conducătorii auto au depășit limita vitezei legale.

În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat, în cele patru zile, 612 sancţiuni contravenţionale pentru diferite încălcări ale legislaţiei rutiere, majoritatea – 328 – pentru depăşirea limitei legale de viteză. Oamenii legii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, 37 permise de conducere, dintre care cinci pentru consum de alcool şi 15 pentru viteză peste limita legală cu mai mult de 50 km/h, iar pentru neregulile tehnice constatate, au retras 16 certificare de înmatriculare ale unor autovehicule.

În perioada de referinţă, poliţiştii rutieri au aplicat 612 amenzi, în valoare de 225.000 lei, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi au constatat 18 infracţiuni contra siguranţei rutiere. Din fericire, în această perioadă nu au avut loc evenimente rutiere grave, soldate cu decesul unor persoane.

Pe linia asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, poliţiştii structurilor de profil au intervenit la peste 250 de solicitări, 207 dintre acestea fiind realizate în urma apelării numărului de urgență 112. Ca urmare a constatării încălcării unor norme de convieţuire socială prevăzute de Legea 61/1991, poliţiştii au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.300 de lei.