glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Se schimbă şefii la Centrul Cultural?

Managerul Cristian Fodor este în preaviz şi spune că încă nu s-a hotărât dacă se va mai prezenta la un nou concurs pentru post

Odată cu preluarea unei părţi a activităţii şi a personalului fostului serviciu de administrare a Cetăţii Devei se schimbă şi structura de conducere a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Acesta nu va mai avea un manager, ci un director general şi un director adjunct.

La propunerea primarului Florin Oancea, Consiliul Local a decis, luna trecută, desfiinţarea Serviciului Public Administrare Cetate, urmând ca o parte din personal şi activităţile de ordin cultural – turistic (inclusiv Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică) să fie preluate de Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. Seria schimbărilor nu se opreşte însă aici. Cristian Fodor, managerul centrului, a primit preaviz, cu toate că a ocupat postul prin concurs (la care, e drept, a fost singurul candidat), în luna martie a acestui an. „Eu am primit un preaviz care este valabil până la 31 decembrie. Am înţeles că se impun o serie de modificări generate de preluarea unei părţi a personalului şi a unei părţi din activitatea fostului serviciu de administrare a Cetăţii. Aveam un contract de management pe 5 ani. Deocamdată nu m-am hotărât dacă voi participa sau nu la concursul pentru postul de director general. Voi decide după Sărbători”, ne-a declarat Cristian Fodor (foto).

Motivaţii şi condiţii

Primarul Devei, Florin Oancea, spune că prin preluarea activităţilor culturale ale fostului serviciu de Administrare a Cetăţii, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” va trebui să fie capabil să organizeze nu doar spectacole folclorice, ci toată paleta de manifestări culturale, adăugâd că orice persoană care întruneşte condiţiile legale se poate prezenta la concurs, inclusiv actualul manager al centrului. „Activitatea de acolo va fi mult mai variată şi îmi doresc să avem manifestări culturale de calitate, de toate genurile. Aşa se face că va fi nevoie de un director general şi de un director adjunct al centrului”, a mai spus Oancea.
Condiţiile pentru ocuparea postului de director general al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” vor fi discutate de consilierii locali în şedinţa de luni, 17 decembrie. Conform proiectului de hotărâre, candidaţii vor trebui, printre altele, să aibă studii superioare în domeniul ştiinţelor economice sau administrative, vechime în specialitatea studiilor de minimum 5 ani şi experienţă într-o funcţie de conducere de cel puţin trei ani.
De asemenea, fiecare candidat va trebui să prezinte un proiect de management al centrului cultural.