glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

S-au ținut de cuvânt! Primăria Deva a alocat banii promiși pentru Spitalul Județean de Urgență

Administrația locală din Deva a alocat suma de 15.000 de euro Spitalului Județean de Urgență, în ședința de Consiliu Local de îndată ce a avut loc miercuri. Cu acești bani, conducerea unității sanitare va achiziționa un aparat care este folosit pentru diverse afecțiuni gastrointestinale, dar în special pentru cancere esofagiene și gastrice.

La ultima ședință ordinară a Consiliului Local Deva, medicul Ioan Demeter, consilier local și director medical al Spitalului Județean de Urgență, a cerut sprijinul financiar al administrației locale. A doua zi, edilul Mircia Muntean, împreună cu staff-ul său, au fost prezenți la sediul unității sanitare, pentru a vedea modul în care, din punct de vedere legal, este posibil ca Primăria să aloce fonduri către spital, unitate ce nu se află în subordinea administrației locale, ci a Consiliului Județean Hunedoara. În câteva zile, juriștii și secretara municipiului au găsit o soluție, și anume asocierea celor două entități. „A fost o decizie rapidă, care se impunea, pentru că în urma vizitei de lucru pe care am avut-o la spital, am constatat că era nevoie de acea piesă, care mereu era comandată în Japonia, și ducea la costuri de peste 500 de milioane de lei vechi, numai achiziționarea ei. Aparatul nu numai că rezolvă o problemă importantă a pacienților și a spitalului, ci aduce și bani la rândul lui. Mai mult, am convenit împreună cu spitalul să contribuim anual cu o sumă cuprinsă între 500 milioane de lei vechi și un miliard de lei vechi pentru a finața unitatea sanitară”, a declarat primarul Mircia Muntean.

Aparatul va fi folosit și la diagnosticarea cancerului esofagian sau gastric

Directorul medical al unității sanitare susține că și în anii precedenți a cerut sprijin financiar de la Primărie, dar, deși consilierii au fost de acord, acest lucru nu s-a întâmplat. „Asocierea este un lucru foarte bun. Anii trecuți am încercat acest lucru și nu s-a reușit, cineva nu a dorit acest lucru. Aplecarea Primăriei asupra problemelor financiare ale Spitalului Județean din Deva este un progres. La ora actuală, domnul primar și Consiliul Local, viceprimarii au avut receptivitate față de problemele spitalului și au aprobat fonduri pentru achiziționarea unui aparat de înaltă performanță, un videogastroscop. Aparatul costă, în integralitate, aproximativ 25.000 de euro, iar partea de tub, aproximativ 15.000 de euro, adică exact suma pe care am primit-o de la Primăria Deva. Este un aparat foarte util pentru un diagnostic precoce, în diverse acțiuni gastrointestinale, în special cancere esofagiene și gastrice”, a declarat medicul Ioan Demeter.

Tags
Back to top button
Close
Close