glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Rezultate notabile pentru judoka deveni

Prima jumătate a lunii iunie din acest an a programat trei competiţii de judo, internaţionale şi naţionale, pentru sportivii legitimaţi la Sport Club Municipal Deva şi Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva.

Cronologic, prima dintre acestea a fost Cupa Balcanică de judo pentru sportivi U-18 ani, care a avut loc în Bosnia-Herţegovina chiar la începutul lunii. Devenii au revenit cu două medalii de la întrecerea balcanică, obţinute de Bianca Prodan – aurul la categoria + 70 kg şi Anne Marie Brebinaru – bronzul la categoria 44 kg. Ambele sportive sunt legitimate la SCM Deva. Foarte aproape de podium au fost Bianca Marton (SCM Deva) la categoria 63 kg şi David Ionuţi (CNS Cetate Deva) la categoria 90 kg, care au pierdut ultimul meci pentru medalii, terminând pe locul 5. Graţie (şi) contribuţiei lor, România s-a clasat la final în clasamentul ţărilor participante pe locul 1 la masculin şi pe 2 la feminin. Antrenorii tinerilor judoka deveni sunt Ramona Enache, Mugurel Ciuşcă şi Dan Gârbovan.

Cu o medalie şi un loc 5 au revenit sportivii de la CNS Cetate Deva – antrenori Dan Gârbovan şi Constantin Gabriel Vasiliu – de la concursul desfăşurat la Mangalia zilele trecute. Această competiţie a constituit faza finală a unor turnee naţionale şi a adunat la start circa 100 de judoka U-11 ani de la cluburi din întreaga ţară. Alexandru Glodeanu a ocupat locul 3 la categoria – 42 de kg, cucerind medalia de bronz, iar Eduardo Barbu a terminat pe locul 5 la categoria – 50 kg. A fost întocmit şi un clasament pe regiuni, în care Euroregiunea Vest – din care au făcut parte şi sportivii din Hunedoara alături de cei din Arad, Alba, Cara, Severin şi Timiş – s-a clasat pe primul loc la fete şi pe locul 5 la băieţi.

Finalul acestei săptămâni programează la Sibiu întrecerile din cadrul Cupei Balcanice U-21 de ani. Judoka deveni care vor concura la Sibiu sunt Bianca Prodan la categoria 78 kg, Olga Severin la categoria 63 kg şi Alexandru Ilie la categoria + 100 kg.