glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Retezatul Haţeg a ratat promovarea în Liga 3

O dată în plus campioana judeţeană la fotbal nu a reuşit să treacă de baraj şi să urce în cel de-al treilea eşalon valoric. În ultimii zece ani, doar două echipe din judeţ au reuşit acest lucru, Cetate Deva în 2015 şi CS Hunedoara în 2018. A respectat din păcate această tradiţie şi Retezatul Haţeg, care a pierdut sâmbătă pe teren propriu în manşa secundă cu Progresul Pecica. Campioana Aradului s-a impus cu 1 – 0, după ce câştigase şi în tur cu 2 – 1 cu o săptămână în urmă.

Peste o mie de oameni au venit la stadionul din Haţeg cu speranţe reale de calificare după rezultatul strâns înregistrat în manşa tur. Retezatul a avut însă în faţă o formaţie mai rutinată, mai organizată şi mult mai pragmatică, care nu i-a lăsat practic nici o şansă în acest meci. Cât se poate de elocvent pentru raportul de forţe din teren a fost faptul că elevii lui Flaviu Itul nu au reuşit să expedieze nici un şut pe spaţiul porţii adverse în cele 90 de minute.

Deschidere rapidă de scor şi joc la rezultat pentru Pecica

Cei de la Progresul i-au luat tare pe haţegani şi după acţiunile ofensive ale lui Puie şi Ţugulescu din debutul partidei au reuşit să înscrie în minutul 7. Sergiu Popa a realizat o intercepţie la mijlocul terenului şi l-a lansat în adâncime pe Puie, care a trecut de Piţigoi şi de Marcu şi a şutat de la 18 metri învingându-l pe Paşca pentru 0 – 1.
Retezatul a încercat să riposteze, însă Robert Popa, Ţiric şi Popesc nu au reuşit să finalizeze timidele încercări în atac din prima repriză ale gazdelor. Tot Pecica a fost mai periculoasă, prin Huţanu, Marcu – la un pas de autogol, balonul respins de el trecând puţin pe lângă vinclu, Sergiu Popa, din nou Huţanu şi Puie, aflat în patru rânduri aproape de majorarea scorului, de fiecare dată bine servit în careu de Sergiu Popa, Copil sau Măgulean.
În partea secundă oaspeţii s-au mulţumit cu un joc la trecerea timpului şi nu s-au sfiit nici să expedieze baloane peste mica tribună din Haţeg. Invitaţi evident la atac, jucătorii gazdă au încercat măcar egalarea, însă centrările lui Ţiric, Robert Popa sau Buzducea au fost respinse de defensiva arădeană. Singura dată când o asemenea tentativă şi-a găsit adresantul a fost în min. 48, Popesc reuşind atunci să reia cu capul peste transversală balonul trimis de Robert Popa. În rest, Aldan, Gabor sau Bodri au rezolvat cu uşurinţă dezarmantă orice fază din careul propriu.
Când a devenit evident că Haţegul nu poate mai mult, Pecica a mutat din nou jocul în terenul advers şi a mai ratat câteva ocazii de gol, două dintre ele monumentale. Mai întâi Huţanu a trimis de la 10 metri peste poartă la centrarea lui Puie din min. 84, apoi Arsene a trimis pe lângă vinclu după ce scăpase singur pe contraatac la pasa lui Huţanu în min. 81.
„S-a văzut în primul rând lipsa de experienţă a unor jucători de-ai noştri. Am primit gol la începutul jocului şi aici şi în meciul la Pecica. Spre dosebire de manşa tur, unde au existat mai multe ocazii de gol de ambele părţi, acum a fost un joc mai închis, specific acestor meciuri de calificare. Sigur că îmi pare rău de ratarea promovării, spun că se putea câştiga acest baraj cu Pecica. Ce să facem, asta este, continuăm în liga a patra şi anul viitor. Am format acest grup la Haţeg, avem o echipă, trebuie să continue însă să se investească constant la club pentru a avea şi rezultate”, a psus imediat după meci Flaviu Itul, antrenorul Retezatului Haţeg.

Retezatul Haţeg – Progresul Pecica 0 – 1 (0 – 1)

Retezatul: Paşca – Ardelean, Ionaşcu, Marcu (min. 66 Tomoni), Tămăşiloni (min. 82 Enache) – Piţigoi, Puşcă – R. Popa (min. 73 Dăncescu), Buzducea, Ţiric – Popesc. Antrenor Flaviu Itul
Progresul: Rusu – Ţugulescu (min. 41 Bodri), Gabor, Wild, Aldan – Ponta (min. 41 Copil), Arsene – Huţanu, Puie (min. 84 Blănaru), S. Popa – Măgulean (min. 61 Moraru). Antrenor Dan Stupar
A marcat: 0 – 1 Puie (min. 7)