glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Medalii pentru Georgiana Timu la Naţionalele de juniori

Sportivii de la cluburile hunedorene au avut o comportare meritorie la Campionatele Naţionale de atletism pentru juniori I desfăşurate la Piteşti, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Deşi au fost cu un an mai tineri decât limita de vârstă a competiţiei – care a fost de 20 de ani – atleţii noştri s-au situat printre protagoniştii întrecerilor.
Astfel, Georgiana Timu s-a întors cu două medalii, ambele de bronz, de la aceste Naţionale. Atleta legitimată la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva, unde este pregătită de profesorul Nicolae Alexe, a terminat pe locul al treilea în probele de săritura în lungime şi triplusalt. La lungime Timu a sărit 5.74 metri (la fel ca şi ocupanta locului doi), iar la triplusalt deveanca a realizat 12.38 metri.
Foarte aproape de podium a fost şi Raul Manuel Dan, legitimat şi el la LPS Cetate Deva. El a terminat pe locul patru în proba de 3.000 metri a băieţilor. Colegul său de club Rareş Nicolae Maier s-a situat pe locul cinci la triplusalt, cu 13.78 metri, şi pe locul şase la săritura în lungime, cu 6.39 metri.
Un loc cinci a obţinut Sarah Scurtu în proba de 200 metri a fetelor. Atleta legitimată la Clubul Sportiv Şcolar s-a alăturat colegelor sale Denisa Tibichi, Cezara Bucur şi Petrina Pivniceru pentru ştafeta de 4 X 100 metri, reprezentantele clubului hunedorean terminând cursa în această probă pe locul cinci.
Întrecerile Naţionalelor de la Piteşti – care au cuprins în program şi probele combinate – au reprezentat şi un criteriu de selecţie în lotul României pentru participarea la Campionatele Europene de juniori, care vor avea loc în Italia.