glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Reabilitarea Pediatriei, aproape de final. Săptămâna aceasta, lucrările la etajul I și parterul clădirii vor fi finalizate

Lucrările de reabilitare a Secției Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Deva intră în linie dreaptă. Proiectul care prevede schimbarea tâmplăriei și realizarea finisajelor la etajul I și parterul clădirii, care găzduiește Secția Pediatrie, se apropie de final. Săptămâna aceasta, lucrările sunt prevăzute să se încheie.

În prezent, este finalizat complet etajul I: au fost montate ferestre noi, a fost montat tarchet și au fost zugrăviți pereții. De asemenea, se lucrează în ritm alert și la parterul clădirii, unde au fost realizate o mare parte dintre intervențiile necesare pentru ca micuții pacienți ai secției și personalul medical să se bucure de mai mult confort. „Acum, muncitorii mai lucrează la parterul clădirii, dar săptămâna aceasta vor finaliza reabilitarea în totalitate a clădirii”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență, Adina Pera-Ștefănie. Investiția suportată din bugetul Consiliului Județean Hunedoara se ridică la circa 400.000 de lei.

Secția se va muta în clădirea veche a spitalului

Conducerea spitalului nu a renunțat însă la ideea de a muta secția de Pediatrie din clădirea veche de patrimoniu. „Secția se va muta la etajul IV al vechii clădiri, unde este acum secția de Chirurgie. S-a aprobat deja proiectarea pentru supraetajare. În momentul când se va muta chirurgia și blocul operator la etajul III din noua clădire, vom începe lucrările de reparații capitale pe etajul IV al fostei clădiri. Chirurgia încă funcționează în vechea clădire, iar noi estimăm că într-o lună-două se va muta”, mai spune Adina Pera-Ștefănie. Totuși, un orizont de timp în care secția de Pediatrie ar urma să fie mutată într-un spațiu nou nu poate fi oferit. Depinde cât de repede se va mișca constructorul, pentru reparațiile capitale în care va intra etajul IV, dar depinde și de bani, întrucât noua secție de Pediatrie trebuie dotată și mobilată.

Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Deva funcționează acum într-o clădire

monument istoric. Condițiile de spitalizare lăsau mult de dorit, date fiind

vechimea clădirii și starea tâmplăriei exterioare. În urma campaniei de presă din vara anului 2016, Consiliul Județean Hunedoara a început reabilitarea spațiului în care sunt tratați cei mai mici dintre pacienții Spitalului Județean de Urgență Deva. O primă intervenție realizată în toamna anului 2016 a vizat refacerea acoperișului, schimbarea tâmplăriei exterioare la mansardă, la etajele II și III, zugrăveli și pardoseală acoperită cu tarchet.