glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Legume importate din Ungaria, posibil infestate cu Listeria. Lidl, Metro şi Penny returnează banii chiar şi fără prezentarea bonurilor fiscale

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a confirmat că legumele importate din Ungaria şi infestate cu Listeria au ajuns şi pe piaţa din România. Trei mari lanțuri de magazine și-au anunțat clienții să returneze respectivele produse, pentru care vor primi banii înapoi chiar și fără bonul fiscal de cumpărare.

ANSVSA susține că a primit o notificare prin care se menționează faptul că produsele congelate ale companiei Greenyard pot reprezenta un pericol. Între timp, acestea au fost deja retrase de pe piața din România. „În seara zilei de 05.07.2017, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a primit notificări din partea a două firme care comercializează produse ale companiei Greenyard, despre decizia companiei producătoare de a retrage toate produsele aflate la comercializare pe piaţa europeană, inclusiv de pe piaţa României. În ţara noastră, produsele congelate aparţinând companiei Greenyard au fost retrase de la raft. Retragerea produselor s-a făcut preventiv, pe baza principiului precauţiei”.

Trei mari lanţuri comerciale au preferat să-şi informeze clienţii cu privire la pericolul la care se expun. Mai mult, Lidl, Metro şi Penny şi-au anunţat clienții să returneze respectivele produse, pentru care vor primi banii înapoi chiar și fără bonul fiscal de cumpărare. Reprezentanţii ANSV au precizat că aşteaptă rezultatele analizelor care să confirme sau să infirme prezența periculoasei bacterii Listeria în produsele congelate care au fost importate din Ungaria.

Care sunt produsele retrase

Lidl a retras de la vânzare două produse: „Fasole galbenă tăiată marca Freshona” și „Spanac preparat cu smântână, marca Freshona”. Compania şi-a anunţat cumpărătorii că pot returna produsele respective şi vor primi banii înapoi, chiar şi fără bonul fiscal.

Şi Penny a decis să retragă două tipuri de produse: „Fasole verde păstăi și congelată” şi „Mazăre verde congelată”. Reprezentanţii companiei spun că au oprit vânzarea acestor produse încă din luna mai şi îi roagă pe clienţii care mai au aceste produse să le returneze. Vor primi banii înapoi, chiar dacă nu mai au bonul fiscal.

Metro Cash&Carry a retras „Chef Amestec de legume Mexican congelat” şi „Chef Porumb dulce congelat” şi solicită clienţilor să returneze produsele de acest tip cumpărate după 13 august 2016.