glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Rapperul american Wess Vega cântă în premieră în România, la Deva. VIDEO

A scos 9 albume în peste 10 ani de muzică. Este un artist de rap / hip-hop consacrat. Este la primul său concert în România și această premieră are loc la Deva. Rapperul american Wess Vega va avea două concerte în acest weekend, la Deva: vineri, 14 iunie, la ora 22.00, în John’s Club, și duminică, 16 iunie, la ora 19.00, în deschidere la Fight Zone. La concertul din John’s, artistul american îi va avea alături pe scenă și pe rapperii hunedoreni Pietonu și Batique.

Wess Vega a povestit pentru Glasul Hunedoarei despre cum este percepută muzica sa în SUA și Europa, impresiile sale despre România și, bineînțeles, despre concertul de la Deva.

Artistul american a ajuns să cânte în premieră în România la Deva datorită prieteniei și colaborării muzicale cu rapperul devean Batique. Cei doi s-au cunoscut în 2015, în Danemarca, și au rămas prieteni. Au descoperit că au multe lucruri în comun și au păstrat legătura. Wess Vega și-a dorit să vină în România și lucrurile au mers de la sine.

“Am fost primit cu căldură în România și mă simt foarte bine aici. România este foarte ospitalieră. Oamenii sunt mai cultivați. Am observat că se ține mult la tradiție aici și respect asta”, povestește Wess Vega.

(SURSA FOTO: Arhiva personală Wess Vega)

Artistul își dorește de la întâlnirea cu publicul hunedorean o seară unică în care toată lumea să se bucure de muzică și să se simtă bine. “Mă aștept să ne simțim cu toții bine la concerte, și eu și publicul, să ne bucurăm de muzică, de atmosferă, și să fie o experiență unică și minunată pentru toți”, spune Wess Vega.

După evenimentul de la Deva, Wess Vega și Batique intenționează să filmeze un videoclip împreună, artistul american având planificate apoi concerte în Danemarca, Slovacia, Cehia și Germania.

“Fanii pe care îi am în Europa sunt un pic mai deschiși la noile sound-uri. În America, piața este de-a dreptul saturată pentru că sunt așa de mulți oameni care vor să fie artiști. Este un pic cam aglomerat. Oamenii aud ceva nou și automat sar peste pentru că întotdeauna aud lucruri noi. Aici, în Europa, hip-hop-ul începe să ia amploare. Europenii sunt mult mai receptivi la genul acesta de muzică” (Wess Vega)

 

Tags