glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Cu istoria în drum

Reparații “pe repede-înainte” pe drumul care-i duce pe moți la întâlnirea cu istoria

“Întâlnirea moților cu istoria” de la Dupăpiatră este o tradiție hunedoreană ajunsă în acest an la 47-a ediție. Deși evenimentul are o istorie de aproape o jumătate de secol, Consiliul Județean Hunedoara se pregătește să cârpească drumul pe care moții vor merge la întâlnirea cu istoria cu două săptămâni înainte de ediția din acest an.

Metoda de lucru cu termen scurt de execuție auto-impus și cu un drum în lucru sub presiunea unui eveniment cu public pare să fie îmbrățișată de administrația județeană. Reprezentanții CJ Hunedoara au anunțat pe facebook că au verificat starea drumului județean pe care se va circula la eveniment și au pus și fotografii de la vizita de lucru. “În pregătirea celei de-a 47-a ediții care va avea loc pe 7 iulie 2019, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara şi cei ai Primăriei Buceş au verificat starea DJ 742A, drumul pe care vor ajunge participanții la această manifestare. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, şi primarul comunei, Traian Achim Mărcuş, au stabilit că, în perioada următoare vor fi executate lucrări de plombare a drumului în zonele în care covorul asfaltic este deteriorat”, sună comunicatul CJ Hunedoara. Pentru a pregăti sărbătoarea cum se cuvine, CJ Hunedoara va plomba drumul cu două săptămâni înainte. Ceea ce altora li s-ar părea “heirupism”, la județ se vede ca o realizare.

Idee şi pentru alţii

Costel Avram susține că lucrările de intervenție rapidă la drum se vor încheia până la “Întâlnirea moților cu istoria”. Este vorba de 2500-3000 de metri pătrați care trebuie plombați. Marți va fi dat ordinul de începere a lucrărilor, a declarat administratorul județului pentru Glasul Hunedoarei. Costel Avram a mai precizat că în acest an vor fi reabilitați 2,5 kilometri din drumul județean. Va fi organizată o licitație și se va asfalta tronsonul respectiv.
Dacă evenimentele istorice pun drumarii în mișcare, ar fi o strategie pentru comunele din județ care vor să aibă drumuri primenite să-și inventeze niște sărbători care să-i sensibilizeze la coarda patriotică pe dregătorii de la CJ.