glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Proaspăt asfaltate… Trotuarele din jurul sensului giratoriu de la Trident, sparte din nou

Trotuarele proaspăt asfaltate din jurul sensului giratoriu de la fostul magazin Trident sunt sparte, zilele acestea, de muncitori ai ApaProd. Totul după ce, întreaga vară, în acea zonă au avut loc lucrări și exista suficient timp pentru ca muncitorii să efectueze reparații la rețeaua de apă.

Totul a fost făcut public de un devean, care a postat imaginile pe un site de socializare. Omul pare revoltat de situație, cu atât mai mult cu cât, în acea zonă, trotuarele au fost asfaltate în urmă cu nici o lună. „Bine că au terminat oamenii ăia sensul din Micro, de la Penny, că nu aveau ăștia de lucru. Ce spărgeau dacă era spart tot când au făcut sensul? Așa, după ce s-au asfaltat trotuarele, pot liniștit să spargă alții”, scrie Andrei Circo, pe Facebook. „Glasul Hunedoarei” l-a contactat pe directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva, Mircea Davidescu, pentru a afla de ce sunt sparte trotuarele. „ApaProd sparge în acea zonă. Avem și autorizațiile de spargere. Ei au rețeaua toată coaptă acolo și fac reparații la rețea. Au făcut reparații și înainte de a lucra noi, și în timpul lucrărilor, dar rețeaua e cum e și tot pușcă. Au spus că repară în termen de 10 zile, și va fi totul perfect acolo. Eu știu cum arată un lucru care e refăcut… și nu numai de ApaProd. Nu îl mai faci cum l-ai avut făcut…”, a declarat directorul tehnic al Primăriei Deva. Reprezentanții ApaProd dau asigurări, totuși, că trotuarele vor fi aduse la „starea inițială”. „Avem foarte multe sesizări de la locuitorii din blocurile Mintiei care reclamă lipsa de presiune. Pentru a putea remedia problema, am făcut un proiect care ne-a fost aprobat de administrația locală prin care se va înlocui o parte din conductele de alimentare și vom racorda utilizatorii dintr-o altă zonă. Conductele care trec pe sub sensul giratoriu au fost înlocuite în perioada în care s-au efectuat lucrări la acest obiectiv. În ceea ce privește cele două alei unde se lucrează acum, acestea vor fi readuse la starea inițială la finalizarea lucrărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ApaProd SA, Andreea Morogan.

Sensul giratoriu al „meșterului Manole”

Lucrările la sensul giratoriu care a răsărit în zona fostului magazin Trident și zona adiacentă au dat mari bătăi de cap administrației locale. După ce au refăcut sensul giratoriu, pentru că au pus o piatră neconformă, SC Construcții Utilaj Vest SRL a fost obligată de către Primăria Deva, să scoată tot asfaltul care a fost turnat pe trotuare, pur și simplu, în bătaie de joc.

Peste 400.000 de lei a cheltuit Primăria cu acest sens, din apropiere de fostul magazin Trident. Proiectarea lui a costat 5.500 de lei, fără TVA, iar execuția propriu-zisă 410.000 de lei, de asemenea, tot fără TVA

3 Comments

  1. Lucrări fără cap și lipsă de comunicare între instituții și firme! Că de respectul pentru banii cheltuiți, nici nu poate fi vorba!