glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Primăria Devei vrea grădiniţă cu bani europeni în Micro 15

Consilierii locali ai Devei sunt chemaţi astăzi la o şedinţă convocată de îndată pentru a vota un proiect de hotărâre prin care Primăria ar putea accesa bani europeni pentru construirea unei grădiniţe noi. Aceasta ar urma să fie amplasată în zona Orizont 2 şi ar urma să funcţioneze în regim normal.

Proiectul nu este însă derulat de municipalitate, ci de Ministerul Educaţiei, fiind vorba de o iniţiativă derulată la nivel naţional în care primăriile pot deveni „parteneri”.

Pentru grădiniţa dorită a fi construită la Deva ar fi nevoie, în total, de 417.000 de lei, sumă la care Primăria va contribui cu doar 8.000 de lei (aproximativ). Cea mai mare parte a banilor ar urma să provină din Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Primarul Devei, Florin Oancea, spune însă că drumul până la transpunerea ideii în realitate e încă destul de lung: „Practic, acum începem procedurile. Sper şi cred că proiectul nostru va intra pe lista-sinteză a Ministerului Educaţiei. Apoi va fi licitaţia pentru desemnarea constructorului, anul viitor. O astfel de lucrare se face cam într-un an întreg, aşa că, sper eu, vom avea o grădiniţă nouă în Deva în 2020. E nevoie de astfel de investiţii şi orice sursă de finanţare e binevenită. Depunem mai multe proiecte în speranţa ca măcar o parte dintre ele să primească finanţare. În Deva avem un deficit clar şi deranjant la capitolul creşe şi grădiniţe. De exemplu, există o singură creşă, total insuficientă pentru cererea existentă”.

Back to top button
Close
Close