glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Pregătiri pentru noul an școlar

Lucrări de igienizare, reparații și modernizări în școlile din județ

Zugrăvirea sălilor de clasă, înlocuirea geamurilor, uşilor şi a pardoselii, lucrări de igienizare sau reparaţii ale mobilierului sunt doar câteva activităţi care au loc în această perioadă în unităţile şcolare din judeţ. Majoritatea directorilor şcolilor au demarat aceste activităţi pentru ca noul an școlar să îi întâmpine pe elevi cu cele mai bune condiții.

Nici nu s-au terminat bine examenele naționale că în unităţile de învăţământ au şi început pregătirile pentru noul an şcolar, care va începe în septembrie. Este vorba despre lucrările de întreţinere, igienizare şi reparaţii, care au loc în şcoli în fiecare vacanță de vară. Toate aceste lucrări trebuie realizate până la începutul anului școlar 2018-2019, pentru ca preșcolarii și elevii să fie primiți în cele mai bune condiții și pentru a avea tot confortul pentru procesul de învățare. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, lucrările de igienizare, reparaţiile şi reabilitările clădirilor sau ale sălilor de clasă sunt efectuate de angajaţii şcolilor, iar fondurile sunt alocate de primării. „Toate aceste activități au loc de obicei înainte de fiecare început de an şcolar, când copiii sunt în vacanţă. Acestea nu ţin de inspectoratul şcolar, ci de fiecare director de unitate şcolară. Aceştia sunt singurii care ştiu de ce au nevoie, ce trebuie schimbat sau înlocuit şi ei îşi organizează lucrurile în aşa fel încât elevii să se întoarcă în bănci în condiţii bune. Fondurile pentru acestea sunt alocate de primăriile care le subordonează, noi doar verificăm dacă totul este în regulă”, susțin reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Reparațiile și zugrăvirea claselor, în linie dreaptă la „Decebal”

La Colegiul Național „Decebal” Deva toate aceste lucrări sunt în linie dreaptă. Deși pe perioada verii, conducerea instituției nu are în plan un proiect amplu de modernizare – pentru că nu este cazul – totuși „reîmprospătarea” claselor și a mobilierului școlar a început. „Oamenii s-au întors din concediu și au început toate aceste lucrări de reparații, igienizări și îmbunătățiri. Se vor zugrăvi clasele, se va face curățenie în ambele clădiri pe care le avem, vor fi igienizate grupurile sanitare, holurile și toate cele necesare pentru ca elevii să aibă tot confortul pentru a studia”, a declarat directorul Colegiului Național „Decebal” Deva, Florin Ilieș.