glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Povestea lui Sergio Ramos, unul dintre cei mai buni fundași din ultimele decenii

Ajuns la 36 de ani, Sergio Ramos este unul dintre cei mai buni fundași din istoria fotbalului. A scris istorie în tricoul lui Real Madrid și al naționalei Spaniei, iar acum evoluează în continuare la un nivel ridicat pentru PSG.

Sergio Ramos s-a născut în Andaluzia, pe 30 martie 1986, și s-a consacrat încă de la începutul carierei. După două sezoane petrecute în tricoul celor de la FC Sevilla, Sergio Ramos a fost cumpărat de Real Madrid cu 27 de milioane de euro, o sumă record pentru un fundaș la acel moment.

De atunci a reușit să impresioneze, devenind unul dintre cei mai titrați jucători din istorie. Are cinci titluri câștigate în Spania cu Real Madrid, două Cupe și patru Supercupe. Mai mult, a câștigat de patru ori Champions League cu Real Madrid, de trei ori Supercupa Europei și de patru ori Campionatul Mondial al Cluburilor, potrivit informațiilor ce se regăsesc pe blogul NetBet. Ajuns la PSG, Ramos a câștigat titlul încă din primul sezon petrecut pe Parc des Princes.

Iar la naționala Spaniei are două titluri europene și unul mondial. De altfel, a debutat în naționala Spaniei la doar 18 ani și a devenit cel mai tânăr jucător din Europa care a avut 100 de selecții în prima reprezentativă. Această performanță a reușit-o nici 27 de ani, în 2013.

A fost titular la Real Madrid și a bifat nu mai puțin de 31 de prezențe la rând în El Clasico, un record pe care îl împarte cu Real Madrid și FC Barcelona. Fiind unul dintre cei mai buni fundași din istorie, el a primit de cinci ori titlul acordat celui mai bun jucător defensiv din La Liga.

 S-a consacrat prin duritate și prin golurile marcate

Dincolo de performanțele impresionante pe care le-a obținut, Sergio Ramos s-a consacrat în carieră și ca fiind un jucător destul de dur. De altfel, el este fotbalistul cu cele mai multe cartonașe roșii încasate în istoria Champions League, alături de Edgar Davids și Zlatan Ibrahimovic.

Pe de altă parte, jocul său de cap impresionant l-a transformat într-un pericol real pentru echipele adverse la fazele fixe. Pentru naționala Spaniei a marcat nu mai puțin de 23 de goluri în 180 de meciuri, cifre impresionante pentru un fundaș central. Iar la Real Madrid a marcat 101 goluri în 67 de partide, cifre care spun totul despre abilitățile sale la fazele fixe. La PSG, Ramos are 3 goluri în 24 de partide. El ocupă locul patru și în topul celor mai buni marcatori fundași din istoria Champions League, după Roberto Carlos, Gerard Pique și Ivan Helguera. Cel mai bun sezon ca număr de goluri marcate a fost 2019/2020, când a punctat de 13 ori pentru Real Madrid, ceea ce i-ar face invidioși și pe unii atacanți.

 De ce a plecat Sergio Ramos de la Real Madrid

După 16 ani petrecuți la Real Madrid, Sergio Ramos s-a transferat în vara anului trecut la PSG. A fost o mutare surprinzătoare, dar la baza ei au stat neînțelegerile apărute la negocieri cu președintele Florentino Perez.

 

Ramos și-a dorit un nou contract pe o perioadă de doi ani, cu un salariu de 12 milioane de euro pe sezon. Totuși, Real Madrid i-a oferit un contract doar pe un an, cu un salariu de 10.8 milioane de euro pe an.

În aceste condiții, Ramos a decis să plece de pe Santiago Bernabeu la PSG, dar va rămâne pentru totdeauna o legendă în istoria clubului Real Madrid, fiind unul dintre cei mai titrați fotbaliști. De altfel, se discută că va ocupa o funcție de conducere după retragere.

Back to top button