glasul-hd.ro Web analytics


Comunitate

„Patria” Deva a fost preluat de investitorii cinema-ului din Hunedoara

Din 14 februarie, la cinematograful devean vor rula filme 3D

Vești bune pentru cinefilii din Deva. De Valentineʼs Day, Cinematograful „Patria” din Deva se va redeschide, iar devenii vor putea viziona filme 3D. Acest lucru a fost posibil după ce investitorii din Cluj – care au redeschis „Flacăra” de la Hunedoara – au preluat cinema-ul devean și își doresc punerea lui în funcțiune.

Sala va fi complet modernizată, iar cinefilii vor putea viziona filme 3D
Sala va fi complet modernizată, iar cinefilii vor putea viziona filme 3D

Din luna noiembrie a anului trecut, Cinematograful „Patria” este închis publicului din cauza defectării lămpii de proiecție și pentru că singurul om care s-a ocupat în ultimii ani de bunăstarea cinema-ului, Traian Ilincari, s-a pensionat. În toată această perioadă, nimeni nu a ajuns la un acord cu România Film – în subordinea căruia se află cinema-ul devean – pentru preluarea „Patriei”. Totuși, Ovidiu Călin (n. red. unul dintre investitorii cinema-ului „Flacăra” Hunedoara) a făcut o înțelegere cu cei de la România Film și a preluat cinematograful devean în chirie. „Cunoscutul cinematograf Patria a fost preluat de o firmă privată și vă anunțăm că începând cu data de 14 februarie 2019 se va redeschide. Veți putea urmări toate filmele noi în format 3D, avem sonorizare Dolby 7.1 și bineînțeles vă veți putea bucura de toate produsele specifice unui cinematograf (răcoritoare, popcorn, nachos, etc)”, este mesajul care apare pe pagina de facebook a Cinema Patria Deva 3D. Cum Ovidiu Călin nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, redactorii cotidianului „Glasul Hunedoarei” l-au întrebat pe fostul administrator al cinema-ului, Traian Ilincari, despre soarta „Patriei”. „Se pare că până la urmă Ovidiu Călin a ajuns la o înțelegere cu cei de la România Film și a preluat cinematograful în chirie. Este foarte probabil să fi comandat deja ecran 3D, lampa de proiecție și să se fi apucat de unele îmbunătățiri dacă își dorește să redeschidă cinematograful în februarie. Eu m-aș bucura să fie așa pentru ca devenii să poată viziona un film 3D chiar în centrul orașului. Oricum, multe nu mai sunt de făcut la sală pentru că există centrală proprie pe gaz, aparatură 3D și sistem de sonorizare Dolby. Ceea ce ar mai trebui este lampa de proiecție, un ecran 3D și înlocuirea scaunelor cu fotolii”, a declarat Traian Ilincari.

Începe modernizarea

Cei care administrează pagina de facebook a cinematografului au dat asigurări cinefililor că în această perioadă se înlocuiesc echipamentele tehnice vechi cu altele noi, se achiziționează ecranul 3D și se modernizează grupurile sanitare. De asemenea, scena va fi extinsă iar pe parcursul anului 2019 vor fi înlocuite și scaunele cu fotolii noi, mult mai confortabile. În plus, pentru siguranța cinefililor va fi angajată și o firmă de pază.
Prețul unui bilet la un film 3D va fi de 16 lei, iar un bilet la un film 2D va costa 13 lei

Back to top button
Close
Close