glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

(P) Slabeste si mentine-te in forma cu o bicicleta magnetica! Iata cum!

In prezent, programul incarcat din timpul zilei si modul de viata sedentar tin foarte multe persoane la distanta de o silueta cu care sa se mandreasca. Astfel, un program corect de alimentatie poate fi greu de respectat, iar vizitele la sala de fitness sunt tot mai rare.

Daca nu vrei sa te dai batut in lupta contra kilogramelor, trebuie sa stii ca una dintre cele mai eficiente metode prin care poti mentine sanatatea corpului si un aspect fizic de invidiat este folosirea unui aparat ce permite exercitii cardio, precum bicicleta magnetica.

Exista destule situatii, insa, cand nici pedalarea in confortul propriei locuinte nu te ajuta foarte mult, in special daca nu ai setat un obiectiv clar si nu urmezi un program de exercitii bine definit. Antrenamentele pe bicicleta magnetica ce implica un minimum de efort nu numai ca vor fi anoste, ci vor avea efect numai in primele cateva saptamani, dupa care tot efortul sportiv iti va parea o pierdere de timp. Daca nu vrei cu adevarat o schimbare, vei reusi sa gasesti o scuza de fiecare data.

Solutia eficienta

Determinarea este un ingredient decisiv pentru orice activitate sportiva, astfel incat exercitiile desfasurate cu regularitate pe bicicleta magnetica iti vor oferi rezultate excelente numai daca reusesti sa urmezi o dieta corespunzatoare si gasesti puterea de a te antrena intens de cel putin 3 ori pe saptamana.

Pentru a te ajuta sa atingi cat mai repede obiectivele pe care le-ai setat, mai jos vei descoperi doua antrenamente deosebit de eficiente pe bicicleta magnetica. Acestea te vor ajuta sa pierzi rapid greutatea in exces si iti vor imbunatati atat sistemul cardiovascular si starea generala de sanatate, cat si rezistenta la efort sustinut.

Topeste depozitele de tesut adipos!

Daca folosesti bicicleta magnetica pentru a pedala minute in sir fara a depune un efort considerabil, nu faci decat sa te pacalesti ca exersezi. Corpul se va obisnui rapid cu efortul, iar rezultatele pe care le urmaresti vor ramane departe.

Pentru a asigura o ardere puternica a caloriilor, organismul tau trebuie sa simta socul asigurat de un efort intens, astfel incat sa consume din depozitele de grasime acumulate in corp. Varietatea exercitiilor e cheia! Iata etapele programului pentru slabit pe bicicleta magnetica:

– 5 minute de incalzire pedaland cu viteza mica la rezistenta mica;

– 5 minute de pedalat rapid la o rezistenta mica;

– 5 minute de pedalat lent la o rezistenta mare;

– 4 minute de sprinturi Tabata: 20 de secunde de efort maxim urmate de 10 secunde de recuperare – 8 serii;

– 5 minute de revenire pedaland cu viteza mica la rezistenta mica.

Gaseste forma sportiva ideala si mentine-o!

O metoda foarte simpla si accesibila pe care o poti folosi pe bicicleta magnetica, dar si pe alte aparate pentru a-ti creste rezistenta la efort si pentru a-ti imbunatati conditia fizica este cea care se ghideaza dupa Ritmul Cardiac Maxim (RCM).

Prin atingerea si mentinerea unui nivel cardiac ridicat, vei reusi sa-ti imbunatatesti simtitor anduranta prin cresterea capacitatii de recuperare dupa sesiuni de activitate fizica intensa si efort sustinut.

Exista multe modele de bicicleta magnetica care iti pot oferi informatii despre ritmul cardiac fie prin intermediul curelei wireless pentru monitorizarea pulsului, fie prin senzorii metalici dispusi pe manerele aparatului.

Daca bicicleta pe care o folosesti nu dispune de aceste functii, te poti orienta dupa Rata de Efort Perceput (REP). Aceasta este o scara de la 1 la 10 care te ajuta sa evaluezi efortul depus pe durata fiecarui exercitiu, unde 1 este usor, 5 este efort moderat, iar 10 este limita superioara de solicitare la care poate ajunge corpul tau. Iata rutina ideala pentru imbunatatirea rezistentei la efort:

– 5 minute de incalzire – pedalare lejera, fara efort;

– 5 minute in zona 50-60% RCM sau 4-5 REP;

– 5 minute in zona 60-70% RCM sau 6-7 REP;

– 5 minute in zona 70-80% RCM sau 7-8 REP;

– 2 minute de efort sustinut in zona de 80-90% RCM sau 8-9 REP;

– 10 minute: lasa ritmul cardiac sa scada la valoarea de 60% din maxim, apoi readu-l la 80-90% si incearca sa depasesti 90%, dupa care micsoreaza-l din nou pana la 60-70%. Continua sa repeti acest proces pe toata durata celor 10 minute.

– incheie antrenamentul pe bicicleta magnetica cu o perioada de 5 minute de revenire, pedaland usor.

Back to top button